Ryzen 5 1600 versiyon 2 overclock yapmak

sürekli kalmıyor ozaman her acıdıgmdamı acmalıyım veya oyuna girmeden önce?
Maalesef evet.
Hocam öyle ama fiyatı uygun olsun diye dandik fan koymuşlar. O fanın ederi 70-80 TL falan.
Şu zamanlarda oyun,benchmark ve render'larda 60'ı görmedim diyebilirim. Yazın illa ki 60'ı geçecek kaliteli sıvı soğutma ile tabi ki de rahat overclock yapılabilir hatta 4,2-4,5 arasına rahatlıkla çıkılabilir(uygun RAM ve PSU varsa). Ama şuan 3,8-3,9 hatta 4 GHZ bile denenebilinir diyorum ancak sadece denene bilinir yine safe mode garantisi içermez soğutucudan dolayı.

Maalesef evet.

Şu zamanlarda oyun,benchmark ve render'larda 60'ı görmedim diyebilirim. Yazın illa ki 60'ı geçecek kaliteli sıvı soğutma ile tabi ki de rahat overclock yapılabilir hatta 4,2-4,5 arasına rahatlıkla çıkılabilir(uygun RAM ve PSU varsa). Ama şuan 3,8-3,9 hatta 4 GHZ bile denenebilinir diyorum ancak sadece denene bilinir yine safe mode garantisi içermez soğutucudan dolayı.
3.8 demi kullanıyon suan

Dostlar Ryzen 5 1600 V2 sistemimi kurdum. Anakartım Gigabyte B450M overclock ile 3.7 veya 3.8 yapsam sürekli kullanabilir miyim? Oyunlarda olsun normal olarak stok fan ile beraber?
Bu işlemciden bende de var. Şu anda RAM arayışındayım. Bu işlemcinin mimarisi nedir ne sınıfına giriyor Pinnacle Ridge mi Raven Ridge mi?

Stok fan ile 1.2v 3.8ghz rahat çalışıyor. Oyunlarda 60 dereceyi geçmiyor.

Veya 1.0v ile 3.5ghz kullanın. Hem ısınmaz hem aradaki FPS farkı çok az.

Eğer OC yapıp randıman almak isterseniz kesinlikle yeni bir soğutucu alın.

Benden tavsiye, oyunlar için ne zaman işlemciniz yetersiz kaldı işte o zaman yaparsınız OC. Yoksa hiç gerek yok.

Stok hız ile OC lu(4.0ghz) hız arasındaki FSP farkı ortalama 15FPS. Değer mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı