Ryzen 5 1600X Sistem Toplama

Aydın Yılmaz

Hectopat
Daha fazla  
Oncelikle okumak icin zaman ayiran herkese tesekkur ederim. Ulkemize 11 nisanda gelecek olan ryzen5 ile sistem toplamak istiyorum. Bilgiler asagida sistem ile ilgili goruslerinizi ve tavsiyelerinizi almak istiyorum.

• AMD Ryzen 5 1600X islemci
  • Asus prime b350 plus anakart
  • Asus GeForce gtx1060 strix ekran karti
  • WD 3.5 2TB red pro sata 3.0 7200rpm 64mb onbellege sagip HDD
  • Corsair 120GB force le sata 3.0 SSD
  • Corsair dominator platinum ddr4 3200mhz RAM
  • Corsair carbide serisi champ spec 01 80plus 600w midt atx kasa

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben olsam;
Ekran kartını RX 480 ile,
HDD'yi de 1TB'lık versiyonu ile değiştirir SSD'nin kapasitesini artırır,
Güç kaynağını da kasadan ayrı, tam modüler bir modül seçerdim.

İşlemci soğutucu olarak ne düşünüyorsunuz? Bütçeniz nedir? Ram tek mi çift modül mü düşünüyorsunuz? Oyun odaklı olacak Render yapmayacaksanız 1600x bile 6 çekirdek /12thread ile çok fazla olacaktır. Ryzen 1500x i tavsiye ederim ki OC yapmayacaksanız Wraith soğutucu ile gelecek size 1500x bu da sizi işlemci soğutucu maliyetinden otomatik olarak kurtarır. Asus prime b350 3200MHz destekliyor mu bilmiyorum. Bilen üstadlar aydınlatsın ama eğer desteklemiyorsa 2666MHz uygundur. Asus strix yerine bulabiliyorsanız sapphire nitro+ OC aktiv alın derim. Strix sanırım daha pahalıdır. Bu sayede biraz tasarruf edebilirsiniz.

Bir de son olarak bence ryzen 5 serisi hemen çıkar çıkmaz sistemi toplamayın. Bekleyin bir iki benchmark oyun performansı görelim nihai olarak dediğim gibi belki 1500x performansı da ziyadesiyle yeterli olacaktır. 1600X almanıza gerek kalmaz.

Şimdiden hayırlısı olsun iyi günlerde kullanın.
Saygılar.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı