Ryzen 5 1600X sisteme upgrade için işlemci önerisi

Ryzen Master'i de indirmistim ama hiçbir ayari ellemedim. PC de internet stabil çalışmıyordu restart atayim dedim PC'ye ve şu an bilgisayar açılmıyor. Monitor açılıp kapaniyor. 5 sn araliklarla sinyal yok yazisi geliyor gidiyor. Eğer açılırsa Auto moda cekip kullanacagim. Bu şekilde olmayacak.

Test ederken Core Temp ile SS alır mısın?

Tam tersi kardeşim. Çekirdek ne kadar az voltaj ile stabilse o kadar iyidir. Mantığı anlamamışsın. Voltaj düştüğünde performans bu yüzden artıyor. RM saçma sapan çekirdekleri seçiyor, hatta random seçiyor. OCCT daha kullanıcı dostu ve hata tespiti hassas, hızlı ilerleme kaydedilebiliyor.
Fazla voltajla daha iyi demedim zaten siz yanlış anladınız. En hızlı çekirdekler -30`a yakın olanlar demişsiniz de yanlış anlaşılacak şekilde söylemişsiniz. En hızlı çekirdek RM ile gösterilen 2 çekirdek oluyor. Onlarda diyelim şimdi -15 yemedi neden çünkü o kadar düşük voltajla çalışamadığı için. Ama o 2 en hızlı çekirdekleri -10 yapıp diğerleri -15 şekilde yapsa çalışabilir.

Ryzen Master'i de indirmistim ama hiçbir ayari ellemedim. PC de internet stabil çalışmıyordu restart atayim dedim PC'ye ve şu an bilgisayar açılmıyor. Monitor açılıp kapaniyor. 5 sn araliklarla sinyal yok yazisi geliyor gidiyor. Eğer açılırsa Auto moda cekip kullanacagim. Bu şekilde olmayacak.

Bu sorun bende monitorle alakali olabilir. Fişi cektigimde icindeki gucu bosaltip tekrar actigimda duzeldi. Ama her halukarda ileride sıkıntı yaratmamasi için Auto moda alacağım. Bu OC veya UV islemleri pek benlik değilmiş arkadaşlar. Belki iyi bir soğutucu aldığımda tekrar denerim.

RM'yi kaldır, o program bozuyor ayarları. BIOS üzerinde -10 girin ve OCCT testini şu şekilde devam ettirin. Olmayacak bir durum bulunmuyor.

Ekran görüntüsü 2025-06-24 221649.png

Bu sorun bende monitorle alakali olabilir. Fişi cektigimde icindeki gucu bosaltip tekrar actigimda duzeldi. Ama her halukarda ileride sıkıntı yaratmamasi için Auto moda alacağım. Bu OC veya UV islemleri pek benlik değilmiş arkadaşlar. Belki iyi bir soğutucu aldığımda tekrar denerim.
1400 TL`niz olduğunda bunu öneririm. İyi bir soğutucu kendim kullanıyorum şu an.

-15 bile yemediyse denemeye gerek yok daha fazla aşırı bir performans vermiyor zaten. Auto alıp devam edin hocam. Sıcaklıklarla alakalı sıkıntı olursa -10 falan denersiniz yine ama daha fazla uğraşmanıza gerek yok -10 için.

Kendimden biliyorum çok uğraştırıyor sabit bir şey bulana kadar ki -15 bile yemeyen bir silikon kaliteli işlemciyle uğraşmaya değmez.

-15 bile yemediyse denemeye gerek yok daha fazla aşırı bir performans vermiyor zaten. Auto alıp devam edin hocam. Sıcaklıklarla alakalı sıkıntı olursa -10 falan denersiniz yine ama daha fazla uğraşmanıza gerek yok -10 için.

Kendimden biliyorum çok uğraştırıyor sabit bir şey bulana kadar ki -15 bile yemeyen bir silikon kaliteli işlemciyle uğraşmaya değmez.

Bendeki en kötüsü -12 en iyileri -30 adamı caydırmayın. Yaptığı zor bir şey değil, dediğimi izlese işin içinden çıkması uzun sürmez.

Bendeki en kötüsü -12 en iyileri -30 adamı caydırmayın. Yaptığı zor bir şey değil, dediğimi izlese işin içinden çıkması uzun sürmez.

Hocam uğraştırıcı degil diyorsunuz da test 1 saat sürüyormuş. Ben teker teker denesem belki saatler sürecek. Boş verin siz yoruluyorsunuz. Ben iyi bir soğutucu alana kadar idare ederim. Sogutucu aldigimda da UV'ye gereğim kalmaz. Zaten iyi bir işlemciye geçtim. Daha da performans artışı bana pek bir şey ifade etmiyor. Yardimlariniz için ikinize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Her konuda yardimci oldunuz.

Eğer uğraşacaksan Prime95 kullan hangi işlemci core`unda sıkıntı var söylüyor.

Hocam uğraştırıcı degil diyorsunuz da test 1 saat sürüyormuş. Ben teker teker denesem belki saatler sürecek. Boş verin siz yoruluyorsunuz. Ben iyi bir soğutucu alana kadar idare ederim. Sogutucu aldigimda da UV'ye gereğim kalmaz. Zaten iyi bir işlemciye geçtim. Daha da performans artışı bana pek bir şey ifade etmiyor. Yardimlariniz için ikinize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Her konuda yardimci oldunuz.
Saatlerce uğraşmak istemiyorsan Prime95 kullanabilirsin anında söylüyor hataları kardeşim. Torture test failed on worker 3 diyorsa mesela hemen yeniden başlatıp 3. core`u -15 den -10 yapıyorsun.

Test toplam 1 saat sürüyor. Her çekirdeğe 1 saat olsa 8 saat sürer. Prime95 ile de test edebilirsin onunda hata testpiti var ama OCCT kadar hassas değil.

@Lee Everett saatlerce sürmesinin/sürmemesinin ne Prime95 ile igisi var ne de OCCT ile.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı