Ryzen 5 1600X sisteme upgrade için işlemci önerisi

OCCT kadar hassas değil mi? Hocam siz bildiğinize emin misiniz herhangi bir şey hakkında?

Kerem kardeşim. Eğer yapmak istersen ileride diye anlatıyorum bu arkadaş çok iyi anlamıyor belli. Ryzen Master ile en hızlı core`larını öğreniyorsun ilk başta ve hemen sistemden siliyorsun öğrendikten sonra çünkü bozuyor harbi ayarları. Sonra "Per core" yapıyorsun BIOS`ta curve optimizer kısmında hepsini negatif yapıp -10 veriyorsun. Sonra Prime95 indirip açınca "Small FFTs" testi var. Onu açıp 15 dakika bekletiyorsun daha fazlasına gerek yok. 15 dakika içinde "Torture test failed on worker 2" falan gibi bir hata vermezse en hızlı core`larına ellemeden diğerlerini sadece -15 yapıyorsun. Mesela benim 2. ve 4. core sanırım en hızlı core`lar. Ben onları -15 yapıp diğerleri hep -20, -25, -30 diye yaptım hata almayacak şekilde. -15 üzeri yemiyor çünkü en hızlı core`lar bu arada 2. ve 4. core`lar o yüzden -15. Prime95 o test de hata vermediği ya da bilgisayar yeniden başlatmadığı sürece sabit demektir. Prime95 bitince sağda "gizli sekmeleri göster" kısmından exit diyerek çıkmayı unutma kalmasın açık şekilde arkada.

Yukarıdaki anlattığım yöntem saatlerce beklemektense hemen hata verip vermemesine göre bir yöntem. Cinebench testinde kapanmayabilir bilgisayar ama sizin haberiniz olmaz sabit şekilde çalışmadığı işlemcinin kapanınca oyunda haberiniz olur. Torture test failed on worker 3 anlamı da mesela sabit bir voltaj olmadığı için Prime95 test edemiyor o 3. core`u. Ona göre hangisi derse azaltır ya da demezse de arttırırsınız.

OCCT kadar hassas değil mi? Hocam siz bildiğinize emin misiniz herhangi bir şey hakkında?

Kerem kardeşim. Eğer yapmak istersen ileride diye anlatıyorum bu arkadaş çok iyi anlamıyor belli. Ryzen Master ile en hızlı Core'larını öğreniyorsun ilk başta ve hemen sistemden siliyorsun öğrendikten sonra çünkü bozuyor harbi ayarları. Sonra "per Core" yapıyorsun BIOS'ta Curve Optimizer kısmında hepsini negatif yapıp -10 veriyorsun. Sonra Prime95 indirip açınca "small ffts" testi var. Onu açıp 15 dakika bekletiyorsun daha fazlasına gerek yok. 15 dakika içinde "torture test failed on worker 2" falan gibi bir hata vermezse en hızlı Core'larına ellemeden diğerlerini sadece -15 yapıyorsun. Mesela benim 2. ve 4. Core sanırım en hızlı Core'lar. Ben onları -15 yapıp diğerleri hep -20, -25, -30 diye yaptım hata almayacak şekilde. -15 üzeri yemiyor çünkü en hızlı Core'lar bu arada 2. ve 4. Core'lar o yüzden -15. Prime95 o test de hata vermediği ya da bilgisayar yeniden başlatmadığı sürece sabit demektir. Prime95 bitince sağda "gizli sekmeleri göster" kısmından exit diyerek çıkmayı unutma kalmasın açık şekilde arkada.

Yukarıdaki anlattığım yöntem saatlerce beklemektense hemen hata verip vermemesine göre bir yöntem. Cinebench testinde kapanmayabilir bilgisayar ama sizin haberiniz olmaz sabit şekilde çalışmadığı işlemcinin kapanınca oyunda haberiniz olur. Torture test failed on worker 3 anlamı da mesela sabit bir voltaj olmadığı için Prime95 test edemiyor o 3. Core'u. Ona göre hangisi derse azaltır ya da demezse de arttırırsınız.

Hocam muhtemelen boyle yapacağım biraz kafam karıştı ama bugün değil. Yeteri kadar uğraştım. :D ikinize de teşekkürler. Soğutucu olarak henuz bir şey almayacagim. Biraz daha bekleyeceğim.

Yukarıdaki 1400 TL aşırı iyi bir soğutucu ileride alırsanda.

Hocam muhtemelen boyle yapacağım biraz kafam karıştı ama bugün değil. Yeteri kadar uğraştım. :D ikinize de teşekkürler. Soğutucu olarak henuz bir şey almayacagim. Biraz daha bekleyeceğim.
Tamamdır hocam yine hayırlı olsun diyorum. İleride yardıma ihtiyacınız olursa yazarsınız.

Kerem kardeşim. Eğer yapmak istersen ileride diye anlatıyorum bu arkadaş çok iyi anlamıyor belli. Ryzen Master ile en hızlı Core'larını öğreniyorsun ilk başta ve hemen sistemden siliyorsun öğrendikten sonra çünkü bozuyor harbi ayarları. Sonra "Per Core" yapıyorsun BIOS'ta Curve Optimizer kısmında hepsini negatif yapıp -10 veriyorsun. Sonra Prime95 indirip açınca "Small FFTs" testi var. Onu açıp 15 dakika bekletiyorsun daha fazlasına gerek yok. 15 dakika içinde "Torture test failed on worker 2" falan gibi bir hata vermezse en hızlı Core'larına ellemeden diğerlerini sadece -15 yapıyorsun. Mesela benim 2. ve 4. Core sanırım en hızlı Core'lar. Ben onları -15 yapıp diğerleri hep -20, -25, -30 diye yaptım hata almayacak şekilde. -15 üzeri yemiyor çünkü en hızlı Core'lar bu arada 2. ve 4. Core'lar o yüzden -15. Prime95 o test de hata vermediği ya da bilgisayar yeniden başlatmadığı sürece sabit demektir. Prime95 bitince sağda "gizli sekmeleri göster" kısmından exit diyerek çıkmayı unutma kalmasın açık şekilde arkada.

Yukarıdaki anlattığım yöntem saatlerce beklemektense hemen hata verip vermemesine göre bir yöntem. Cinebench testinde kapanmayabilir bilgisayar ama sizin haberiniz olmaz sabit şekilde çalışmadığı işlemcinin kapanınca oyunda haberiniz olur. Torture test failed on worker 3 anlamı da mesela sabit bir voltaj olmadığı için Prime95 test edemiyor o 3. Core'u. Ona göre hangisi derse azaltır ya da demezse de arttırırsınız.

Bak güzel kardeşim, Prime95 ile yapsın eyvallah o da bir yöntem olur, sıkıntı yok. Ancak şu RM gudubetini önerip durma Allah aşkına. O programa güvenme, RM ile yapılan OC zaten stabil olmuyor, sen yıldızlı çekirdek diyorsun. Stabiliteyi sağlayamayan program bir tarafına göre sallamasyon yapıyor, o programı yazanın alnını karışlayacağım artık. Deminden beri sıtkım sıyrıldı anlatmaktan, -30 olanlar değil çünkü yavaş çekirdekler daha az voltajla çalışabilirken demişsin, Allah aşkına o zaman UV yapınca niye performans artıyor? Sen voltajı düşük olanlar zayıf diyorsun birde. Ya mesajların birbirini tutmuyor vallahi illallah ettim ya. Daha iyi çekirdeklerin voltajı düşük olur.

RM kullanmayacak zaten sadece en hızlı çekirdekleri hangisi ona bakacak. En hızlı çekirdekler -15 yiyemeyenler olacak -30 olanlar değil çünkü yavaş çekirdekler daha az voltajla çalışabilirken hızlı çekirdekler daha fazla voltaj gerektirdiği için -10 yiyebilecek sadece. Prime95 kullanması lazım artı olarak OCCT çok kullanan görmedim.

Fazla voltajla daha iyi demedim zaten siz yanlış anladınız. En hızlı çekirdekler -30`a yakın olanlar demişsiniz de yanlış anlaşılacak şekilde söylemişsiniz. En hızlı çekirdek RM ile gösterilen 2 çekirdek oluyor. Onlarda diyelim şimdi -15 yemedi neden çünkü o kadar düşük voltajla çalışamadığı için. Ama o 2 en hızlı çekirdekleri -10 yapıp diğerleri -15 şekilde yapsa çalışabilir.

Bak güzel kardeşim, Prime95 ile yapsın eyvallah o da bir yöntem olur, sıkıntı yok. Ancak şu RM gudubetini önerip durma Allah aşkına. O programa güvenme, RM ile yapılan OC zaten stabil olmuyor, sen yıldızlı çekirdek diyorsun. Stabiliteyi sağlayamayan program bir tarafına göre sallamasyon yapıyor, o programı yazanın alnını karışlayacağım artık. Deminden beri sıtkım sıyrıldı anlatmaktan, -30 olanlar değil çünkü yavaş çekirdekler daha az voltajla çalışabilirken demişsin, Allah aşkına o zaman UV yapınca niye performans artıyor? Sen voltajı düşük olanlar zayıf diyorsun birde. Ya mesajların birbirini tutmuyor vallahi illallah ettim ya. Daha iyi çekirdeklerin voltajı düşük olur.
Attığım mesajları okumadan cevap verdiğiniz için cevap vermeye devam etmeyeceğim bu mesaj dışında. RM kullanarak OC yapsın demedim sadece en hızlı çekirdeklerine bakıp silicek sistemden dedim. Yavaş çekirdekler daha az voltajla çalışabildiği için -30 falan yiyorlar ve hızlı çekirdekler daha fazla voltaj gerektirdiği için -30 yapınca sistem kapanıyor çünkü daha fazla voltaj istiyorlar yavaşlara göre. O yüzden -30 yapmak çok ağır geliyor. UV yapınca performans artmıyor falan da demedim sadece -10 için uğraşmasına gerek yok dedim. Voltajı düşük olanlar zayıf çekirdek oluyor tabii ki. -30 yiyen bir çekirdek ile -15 bile yiyemiyen çekirdek arasında fark var illa ki. Birisi o kadar negatif CO ile ve voltaj düşürme ile çalışabilirken diğeri güçlü olduğu için dayanamayıp kapatıyor sistemi ya da stabil olmuyor.

Nasıl aldınız bilmiyorum o "Mahalle Bilgisayarcısı" falan gibi rozetleri ama belli ki gidince 500 TL alıp sorunu çözemeyen bilgisayarcıdan bile daha bilgisizsiniz.

Attığım mesajları okumadan cevap verdiğiniz için cevap vermeye devam etmeyeceğim bu mesaj dışında. RM kullanarak OC yapsın demedim sadece en hızlı çekirdeklerine bakıp silecek sistemden dedim. Yavaş çekirdekler daha az voltajla çalışabildiği için -30 falan yiyorlar ve hızlı çekirdekler daha fazla voltaj gerektirdiği için -30 yapınca sistem kapanıyor çünkü daha fazla voltaj istiyorlar yavaşlara göre. O yüzden -30 yapmak çok ağır geliyor. UV yapınca performans artmıyor falan da demedim sadece -10 için uğraşmasına gerek yok dedim. Voltajı düşük olanlar zayıf çekirdek oluyor tabii ki. -30 yiyen bir çekirdek ile -15 bile yiyemiyen çekirdek arasında fark var illaki. Birisi o kadar negatif CO ile ve voltaj düşürme ile çalışabilirken diğeri güçlü olduğu için dayanamayıp kapatıyor sistemi ya da stabil olmuyor.

Nasıl aldınız bilmiyorum o "Mahalle bilgisayarcısı" falan gibi rozetleri ama belli ki gidince 500 TL alıp sorunu çözemeyen bilgisayarcıdan bile daha bilgisizsiniz.

Ben elimden geldiğince anlatmaya çalışıyorum bu kadar bariz bir tezatlığa hâlâ ısrarla devam ediyorsunuz. Bu forumda kime sorsanız, hatta başka forumlarda da yazdıklarınızın önemli bir kısmının doğru olmadığını söylerler, sözümün de sonuna kadar arkasındayım. Kırıcı olmamaya çalışıyorum ama siz yanlışınızda o kadar çok ısrar ediyorsunuz ki artık bir raddeden sonra tahammül edilemiyor. Kusura bakmayın ama bu şekilde emeğime saygısızlık edene saygı göstermem, emek derken sadece bu konuya olan emeği kastetmiyorum. Zaten konuyu çöp ettin gitti. Diyeceğimi dedim artık.

Attığım mesajları okumadan cevap verdiğiniz için cevap vermeye devam etmeyeceğim bu mesaj dışında. RM kullanarak OC yapsın demedim sadece en hızlı çekirdeklerine bakıp silicek sistemden dedim. Yavaş çekirdekler daha az voltajla çalışabildiği için -30 falan yiyorlar ve hızlı çekirdekler daha fazla voltaj gerektirdiği için -30 yapınca sistem kapanıyor çünkü daha fazla voltaj istiyorlar yavaşlara göre. O yüzden -30 yapmak çok ağır geliyor. UV yapınca performans artmıyor falan da demedim sadece -10 için uğraşmasına gerek yok dedim. Voltajı düşük olanlar zayıf çekirdek oluyor tabii ki. -30 yiyen bir çekirdek ile -15 bile yiyemiyen çekirdek arasında fark var illa ki. Birisi o kadar negatif CO ile ve voltaj düşürme ile çalışabilirken diğeri güçlü olduğu için dayanamayıp kapatıyor sistemi ya da stabil olmuyor.

Nasıl aldınız bilmiyorum o "Mahalle Bilgisayarcısı" falan gibi rozetleri ama belli ki gidince 500 TL alıp sorunu çözemeyen bilgisayarcıdan bile daha bilgisizsiniz.
Hocam işlemci soğutucusunu biraz erken değiştireceğim gibi gözüküyor. VR ile beraber HL Alyx oynayamadım. 30 dakikalık oynanıştan sonra pc ekranı gitti. Tekrar açtığımda hemen coretempe girdim. CPU Sıcaklığı 85 derecelerden aşağı iniyordu. Ben 1-2 güne bu soğutucuyu değiştireceğim gibi duruyor. Ancak alternatif arıyorum. Çok büyük olsun istemiyorum. Şu attığım örnekler nasıldır ? Yine aynı markanın. Sadece daha küçük sanırım. Öbüründe Çift blok var bunda tek.

http://akakce.com/islemci-sogutucu/...st-assassin-120-tl-c12c-fiyati,634899540.html

https://www.akakce.com/islemci-sogu...ht-assassin-king-120-se-fiyati,340245823.html

Hocam işlemci soğutucusunu biraz erken değiştireceğim gibi gözüküyor. VR ile beraber HL Alyx oynayamadım. 30 dakikalık oynanıştan sonra pc ekranı gitti. Tekrar açtığımda hemen coretempe girdim. CPU Sıcaklığı 85 derecelerden aşağı iniyordu. Ben 1-2 güne bu soğutucuyu değiştireceğim gibi duruyor. Ancak alternatif arıyorum. Çok büyük olsun istemiyorum. Şu attığım örnekler nasıldır ? Yine aynı markanın. Sadece daha küçük sanırım. Öbüründe Çift blok var bunda tek.

http://akakce.com/islemci-sogutucu/...st-assassin-120-tl-c12c-fiyati,634899540.html

https://www.akakce.com/islemci-sogu...ht-assassin-king-120-se-fiyati,340245823.html
Bunlara Phantom spirit modelini de dahil ediyorum ancak varsa 1000TL altı bir şey almak istiyorum. Yoksa mecbur biraz bekleyip Phantom Spirit alacağım.

Son düzenleme:
Hocam termal macun olarak ne sürdünüz bu arada işlemciye? Düzgün sürmemiş ya da işlemci soğutucusunu düzgünce oturtmamış da olabilirsiniz çünkü oyunda 85 olması çok fazla testte anladım da oyunda fazla 85 yani.

Hocam başlangıca olay görüntüleyicisi yazın ve tıklayın ona. Sonra girince sol en üstte "Özel görünümler" kısmına çift tıklayıp oradan "Yönetim olayları" kısmına girin. Orada tonlarca hata olacak girince şimdi ekranda. Bilgisayar kapandığı sıradaki zamana bakın ne hata vermiş diye. Eğer içinde "Whea Logger" diye bir hata varsa yazın. Eğer yoksa aşağıdaki yazdığımı okuyun.

Hocam 1000 TL altı vereceksiniz ama ileride değişim yapmak istediğinizde sıkıntı çıkarıcak. Biliyorum bütçe sıkıntıları olabilir ama direk bunu alıp geçin uğraşmayın ileride. 1000 TL altı ya da 200-300 TL ucuz vericem diye kalitesiz bir şey almayın. Kaliteli soğutucular da var tabii ki 1000 TL altına ama bir kerelik alıp bir daha uğraşılmayacak bir şey soğutucu. Kısaca biraz bekleyin dediğiniz gibi Phantom Spirit alın. Parolapara ve iyzico yöntemiyle sanırım en az 900 TL geri alabiliyorsunuz şimdi almak istersenizde. 400 TL harcayabileceğiniz her yerde ve 500 TL iyzico kartıyla.

Birde hocam eğer şu an alamazsanız da soğutucuyu BIOS`a girip PBO ayarını Auto`dan "Manual" olarak yapın sonra Thermal Throttle Limit gibi bir şey var onu 80 yapın öyle deneyin.

Hocam termal macun olarak ne sürdünüz bu arada işlemciye? Düzgün sürmemiş ya da işlemci soğutucusunu düzgünce oturtmamış da olabilirsiniz çünkü oyunda 85 olması çok fazla testte anladım da oyunda fazla 85 yani.

Hocam başlangıca olay görüntüleyicisi yazın ve tıklayın ona. Sonra girince sol en üstte "özel görünümler" kısmına çift tıklayıp oradan "yönetim olayları" kısmına girin. Orada tonlarca hata olacak girince şimdi ekranda. Bilgisayar kapandığı sıradaki zamana bakın ne hata vermiş diye. Eğer içinde "whea logger" diye bir hata varsa yazın. Eğer yoksa aşağıdaki yazdığımı okuyun.

Hocam 1000 TL altı vereceksiniz ama ileride değişim yapmak istediğinizde sıkıntı çıkaracak. Biliyorum bütçe sıkıntıları olabilir ama direk bunu alıp geçin uğraşmayın ileride. 1000 TL altı ya da 200-300 TL ucuz vereceğim diye kalitesiz bir şey almayın. Kaliteli soğutucular da var tabii ki 1000 TL altına ama bir kerelik alıp bir daha uğraşılmayacak bir şey soğutucu. Kısaca biraz bekleyin dediğiniz gibi Phantom Spirit alın. Parolapara ve İyzico yöntemiyle sanırım en az 900 TL geri alabiliyorsunuz şimdi almak istersenizde. 400 TL harcayabileceğiniz her yerde ve 500 TL İyzico kartıyla.

Bir de hocam eğer şu an alamazsanız da soğutucuyu BIOS'a girip PBO ayarını Auto'dan "manual" olarak yapın sonra thermal throttle limit gibi bir şey var onu 80 yapın öyle deneyin.

Termal macun olarak Arctic MX4 sürüyorum hocam. Gayet kaliteli bir macun. Ayrıca 3 kere falan macun değişimi yapıldı. Bunun ikisini ben birini bilgisayarcının kendisi yaptı. Ve sıcaklık durumu gram değişmedi. Sıvı soğutucum Dark Aquaforce olması lazım ama tek fanlı olandan.

Bu hata sekmesini ilk defa öğreniyorum. Oldukça fazla hata var. Yaklaşık 15.000 civarında. Sistemin kapandığı saatlere baktığımda kernel PnP, pernel Power, distrubitedcom, device setup Manager gibi hatalar ağırlıkta. Ancak whea logger gibi bir hata da görüyorum. 15 bin hata içerisinde sadece dün ve ayın 22'sinde bu hata ile karşılaşmışım. Ne olduğunu bilmiyorum.

Soğutucu konusuna gelirsek. İkinci elde temiz kullanılmış Phantom Spirit'ler buldum. 1000TL civarına alabilirsem direkt alacağım. Alamazsam sıfırı için biraz bekleyeceğim. Yani direkt sizin ürününüzü alacağım. Araştırmasını yaptım gayet fiyatını hak ediyor.

Şu an Auto ayarında kullansam hl Alyx oynayamama dışında herhangi bir sorunum olur mu? Olmayacaksa daha fazla uğraşmayıp soğutucuyu bekleyeceğim hocam.

Termal macun olarak Arctic MX4 sürüyorum hocam. Gayet kaliteli bir macun. Ayrıca 3 kere falan macun değişimi yapıldı. Bunun ikisini ben birini bilgisayarcının kendisi yaptı. Ve sıcaklık durumu gram değişmedi. Sıvı soğutucum Dark Aquaforce olması lazım ama tek fanlı olandan.

Bu hata sekmesini ilk defa öğreniyorum. Oldukça fazla hata var. Yaklaşık 15.000 civarında. Sistemin kapandığı saatlere baktığımda kernel PnP, pernel Power, distrubitedcom, device setup Manager gibi hatalar ağırlıkta. Ancak whea logger gibi bir hata da görüyorum. 15 bin hata içerisinde sadece dün ve ayın 22'sinde bu hata ile karşılaşmışım. Ne olduğunu bilmiyorum.

Soğutucu konusuna gelirsek. İkinci elde temiz kullanılmış Phantom Spirit'ler buldum. 1000TL civarına alabilirsem direkt alacağım. Alamazsam sıfırı için biraz bekleyeceğim. Yani direkt sizin ürününüzü alacağım. Araştırmasını yaptım gayet fiyatını hak ediyor.

Şu an Auto ayarında kullansam hl Alyx oynayamama dışında herhangi bir sorunum olur mu? Olmayacaksa daha fazla uğraşmayıp soğutucuyu bekleyeceğim hocam.
Whea Logger hatasını sistem kapandığı zaman mı aldınız peki? Kernel Power`dan sonra gelmesi lazım 1 dakika içinde hata gözükür orada. Yine oyunu açıp kapanmasını bekleyin. Kapanınca geldi mi diye bakın hataya. Gelirse tıklayıp ekran görüntüsünü buraya atın aşağıdaki gibi.
1.jpg

Video renderlamayla uğraşıyordunuz sanırım? Renderlama işleminde kapanabilir ağırlık işlemciye bineceği için baya bir. Onda deneyin kapanmazsa sıkıntı yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı