Ryzen 5 1600X ve GTX 1070 Sistem Toplama

Makaleler
115
Yer
İstanbul
Daha fazla  
PSU, kasa ve HDD mevcut elimde. Nasıl olmuş?

upload_2017-8-19_19-29-12.png

PSU, kasa ve HDD'nizin modelleri ne?
Sistem konusunda monitörü ve anakartı değiştirmenizi, SSD almanızı öneririm. İşlemci soğutucu da almanız gerek o işlemciyi kullanacaksanız. Tavsiyem 1600 alıp kalan parayı diğer bileşenlere yatırmak olacaktır.

Vatan şart mı?
Elden almak istediğim için Vatan Computer'ı seçtim. İnternette daha ucuz olabilir ama tercih meselesi internet alışverişi sevmiyorum.

Sistem konusunda monitörü ve anakartı değiştirmenizi, SSD almanızı öneririm. İşlemci soğutucu da almanız gerek o işlemciyi kullanacaksanız. Tavsiyem 1600 alıp kalan parayı diğer bileşenlere yatırmak olacaktır.
HDD: 1 TB WDD Blue
PSU: X Calibre Xigmatek 600W 12V'tan 587 W veriyor.
Kasa: Zalman Z3 Plus

Overclock yapacağım için 1600X seçtim SSD'yi sonra alacağım. Monitörü sadece 4K olduğu için alıyorum 60Hz vermesi yeterli benim için.

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman PSU değiştirmenizi de öneririm. Vatan'da Cooler Master'ın 80+ Bronze PSU'sunu alabilirsiniz.
@BerkayZ87 SSD'yi önemsiz görüp sonradan alırım demeyin. Şimdi alın. O.C. yapmak için 1600x gerekli değil, 1600'e de O.C. yapabilirsiniz. Monitörü de LG 27UD58-B ile değiştirmenizi öneririm.

O zaman PSU değiştirmenizi de öneririm. Vatan'da Cooler Master'ın 80+ Bronze PSU'sunu alabilirsiniz.
@BerkayZ87 SSD'yi önemsiz görüp sonradan alırım demeyin. Şimdi alın. O.C. yapmak için 1600x gerekli değil, 1600'e de O.C. yapabilirsiniz. Monitörü de LG 27UD58-B ile değiştirmenizi öneririm.
SSD'yi neden önemsiz göreyim ? Öyle bir şey dedim mi ? Ayrıca PSU 587 Watt sağlıyor neden bir daha PSU alayım GTX 1070 için 550-600 Watt bir PSU yeterli. Lütfen öneri yapacağım derken saçmalamayın. Monitör önerinizi düşüneceğim. Teşekkürler.

PSU yetersiz mi dedim? Saçmalamıyorum, sizin sisteminizin sağlığı için daha kaliteli bir PSU daha güvenli olur.
Şu anki güç kaynağım gayet güzel çalışıyor elbette 80+ almak daha iyi olur fakat onu almaya şimdilik bütçem yok.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı