Ryzen 5 1600x ve GTX 1080Tİ PUBG'de Düşük GPU Kullanım Sorunu

oddyseia

Hectopat
Katılım
12 Mayıs 2018
Mesajlar
13
Merhaba arkadaşlar.

PUBG'de oyun içi ayarlarım orta denebilir ama ultraya alınca daha çok FPS alıyorum. GPU kullanımı artıyor çünkü. Bu sistemle bazen 40 FPS'leri görüyorum. Yayın yapıyorum, çift monitör kullanıyorum. Fakat PUBG hariç tüm oyunlar da GPU kullanımı %+95 şeklinde. Denediğim oyunlar; Witcher 3, Mad Max, AC Origins. Ultra ayarlar da gayet iyi FPS'ler alıyorum fakat PUBG'de bir türlü istediğim performansı alamıyorum. GPU kullanımı %50-60 arası geziyor. Herhangi bir OC yapmadım. Default ayarlarda kullanıyorum ekran kartını da işlemciyi de. Ekran kartının Gaming APP uygulaması üzerinde ki OC Modu açık sadece.

Önceden Asus Strix 980Tİ vardı. PUBG'ye 12.5 GB'lık güncelleme gelmeden önce ekran kartı kullanımı %99'du, güncelleme geldikten sonra performans baya yerlerde. Düzelsin diye gittim 1080Tİ aldım fakat 980Tİ ile aynı performansı alıyorum diyebilirim..

Yardımlarınız bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Sistemim :
  • Ryzen 1600X
  • MSİ GTX 1080Tİ Gaming X Trio
  • MSİ X370 Gaming Pro Carbon OC
  • Kingston Hyperx Fury 16 GB RAM (2x8GB)
  • Samsung 960 EVO 250 GB M2 SSD
  • 1 TB HDD
  • Vector 750Watt 80+ PSU
 
Son düzenleyen: Moderatör:
cevabın için çok teşekkür ederim fakat söylediğin gibi bir sıkıntı olsaydı PUBG haricinde ki oyunlarda da sıkıntı olmaz mıydı ? ki araştırmalarıma göre sistemimde ki PSU gayet iyi ve silver sertifikalı.
 
Merhaba,

PSU ile ilgili bir sorununuz olsa daha farklı şeyler ile karşılaşırdınız diye düşünüyorum bu yüzden PSU ile ilgili bir sorununuz olduğunu sanmıyorum. PUBG için ekran kartı kullanımınızın düşük olduğundan bahsetmişsiniz ancak CPU kullanımınız ne durumda öğrenebilir miyim?

İyi günler dilerim.
 
Hocam 1080 Ti, 4K Ultra ayarlar kartıdır. 1080p orta ayarlarda oynarsanız o karttan verim alamazsınız. Eğer 4K'da ve ultrada oynuyorsanız sıkıntı bence PSU'da.

Katılmıyorum. Çünkü 2K'da oynayan ve Ultra'da oyamayan bir sürü yayıncı vs. var. Bence işlemci yetmiyor olabilir(çok düşük bir ihtimal). İlginç.
 
Arkadaşlar şunu bir açıklığa kavuştralım artık PUBG,CS:GO,Fornite bunlar online oyunlar.Optimizasyon sıkıntıları VAR. Online oyunlar daha çok işlemci kullanıyor günümüzde çünkü optimizasyonları YOK. Ayarları fulle çekip ekran kartını zorlamaya çalışın ancak yine yemeyebilir çünkü bunlar leş oyunlar işlemciye abanan oyunlar. :)
 
Siz resmen pire için deveyi yakmış gibi birşey yapmışsınız neyse hayırlı olsun güzel bir ekran kartı fakat PUBG oyun testi yapılacak bir oyun değil malesef. Yani şöyle bir şey kesinlikle yok bende 1080ti var o zaman 2k-4k çözünürlükte oynamam lazım böyle bir algı yaşatmak insanlar da hem gereksiz hemde yanlış bir bilgi sadece şöyle bir şey söylenebilir 1080p oyun oynayacaksanız 1080ti çok fazla gelir sadece bütçenize zararı olur. Bir çok test mevcut bakabilirsiniz o kart 1080p de çok güzel FPS verebiliyor. Sorununuza gelecek olursak eğer anlık 40 fps lere düşüşünüz oluyorsa bunu çok kafanızı takmayın herkeste oluyor bu FPS drop. Tavsiye olarak ayarları ilk önce ultra daha sonra kademeli bir şekilde düşürüp denemenizi tavsiye ederim daha sonra ekran ölçeklendirmeyi 100 den 120 e çekin mutlaka. Baktınız yine sıkıntı yaşıyorsunuz ve muhtemelen yaşadığınız sıkıntı 4x4 haritasındadır 8x8 dede deneyerek deneyimlerinizi lütfen paylaşın.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı