Çözüldü Ryzen 5 2400G 256 MB VRAM Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Fatih Y.

Hectopat
Daha fazla  
Aşağıdaki sistemi bugün topladım. Vega 11 Graphic Radeon ayarları programında 256 MB RAM kullanıyor olarak gözükmekte. Dahası video izlerken ya da ekran geçişlerinde grafiksel hatalar meydana gelmekte. VRAM'in eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Bunu nasıl kontrol edebilirim ve bu değeri 1 ya da 2 GB'a kadar arttırabilirim?

Sistem :
  • R5 2400G
  • MSI B350M Pro-Vdh
  • 2*4 GB 2400 MHz RAM

Yardımcı olan herkese teşekkürler.

--
Çözdüm ve gerçekten utandım bunu sorduğuma, çünkü Technopat inceleme videosunda gösterimi mevcutmuş arkadaşlar. Fakat grafik performansını test etmek için hangi programı kullansam sağlıklı olur merak etmiyor değilim.
Bir de LoL gibi nispeten basit bir oyunda bile performansı çok yeterli gelmedi bana şu an. Biraz OC yapıp tekrar deneyeceğim bakalım sonuç ne olacak.

LoL'de FPS'i dikey senk. açıkken 60'tan 57'ye inip çıktığı anlar yukarıda GPU kullanım grafiğinin pik yaptığı noktaya denk geliyor sanırsam. Bu GPU'yu kaç MHz'e hangi voltaj değerinde çalıştırırsam böyle bir sorun yaşamam? 60 FPS LoL oynamak istiyorum kısa vadede.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir de LoL gibi nispeten basit bir oyunda bile performansı çok yeterli gelmedi bana şu an. Biraz OC yapıp tekrar deneyeceğim bakalım sonuç ne olacak.
Bu GPU'yu kaç MHz'e hangi voltaj değerinde çalıştırırsam böyle bir sorun yaşamam? 60 FPS LoL oynamak istiyorum kısa vadede.
Dahili grafik birimine sahip, yani fiziksel belleği VRAM olarak kullanan sistemlerde RAM frekansı yüksek olmalı. İnceleme videosunda 3200 MHz bellekler kullanıldı. Bu durumda aynı FPS değerlerini görmeniz imkansız.
RAM'i 3000-3200 MHz frekans değeri olan RAM'lerle değiştirmelisiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…