Ryzen 5 2400G Performans Sorunu

Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Yok.
Ryzen 5 2400G aldım fakat test videolarıyla hiç bir alakası yok. BIOS update tamam. Chipset tamam. Ekran kartı driverı tamam. PUBG'de videoda 1080p'de 30-40 alırken ben 720p'de 25 FPS zor alıyorum.

RAM MHz : 3000 MHz (BIOS'tan RAM'lerin hızını 2933 yaptım.)

tek kanal ama onunla bi alakası yok fps düşse bile 5 düşsün acayip kasıyor incelemelerle alakası yok lütfen yardımcı olun ne yapmam gerekiyor
Dostum çok alakası var neredeyse yarı yarıya performans kaybı oluyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Corsair: CMR16GX4M2C3000C16

Gskill: F4-3000C15D-16GTZR

Bu ram'ler uyumlumu işlemci ile acaba?
Birde tam performans alabilir miyim?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim ram uyumsuz olsa ondan yapar mı?
Ram: CMK8GX4M1A2400CL14

Az sonra mobilden adım adım yazıcam.

Bios ayarlarına giriyoruz, Advanced F7 ile advanced moda geçiş yapıyoruz. Soldan Settings kısmına tıklayıp, bir sağdaki listeden ikinci sıradaki advanced kısmına tıklıyoruz. Bende 4. sırada sende farklı olabilir Integrated Graphics Configuration kısmına tıklıyoruz, açılan listeden UMA Frame Buffer Size a tıklayıp en alttaki 2 yazan seçiyoruz. son olarak F10 basarak açılan pencereden YES butonuna tıklıyoruz. 2 GB Bellek ayrılma işi tamamlanmış oluyor.
Merhaba zaten ben bu işlemci gerçekleştirdim. 16 gb ram'e sahibim. Ama sorun halen devam ediyor.

Konuyu şöyle detaylandırmak istiyorum. Çift kanal 8x2 3000mhz ram kullanıyorum. Anakartım Gigabyte AB350 Gaming 3. Bütün işlemleri zaten gerçekleştirdim zaten baştada bunu belirtim. Ben bunu nasıl düzeltebilirim diye soruyorum. Kimse mi böyle bir sorunla karşılaşmadı ?

Sistem kurulumu ile bir sorun olup olmadığını anlamak için; AIDA64 Stress testinde 10 dakika sonrası sıcaklıkları gözlemleyin, thermal throttle var mı kontrol edin, thermal throttle var ise işlemci soğutucunun doğru takıldığından emin olun. Anakart kitapçığında belleklerin çift kanal çalışması için takılması gerekli slotlar gösterilmiştir doğru takılmış mı kontrol edin, doğru değilse kendiniz takmayı biliyorsanız doğru slotlara takın, kendiniz yapamayacaksanız, teknik destek alın.​
Yazılımsal olarak; Windows sürümünü 1709 veya daha güncel bir sürümün yüklü olduğundan emin olun, "Chipset Sürücüleri"nin kurulu olduğundan emin olun, chipset sürücüleri kurulu değilse, ekran kartı sürücülerini kaldırıp anakartınızla uyumlu chipset sürücülerini indirip kurduktan sonra ekran kartı sürücülerini yükleyin. Windows güç seçeneklerinden "Yüksek Performans" modunu etkinleştirin.​

Hocam zaten hepsi yapılı dediklerinizin. Donanımlarda veya sistem kurumunda sıkıntı yok. Sistemi yeni hazırladığımdan en güncel Windows 10 sürümünü güncelledim. Fakat olayı çözdüm. Şöyle anlatmak gerekirse, Win32kfull.sys hatası aldım ve sebebini araştırdım. Gerekenleri yaptıktan sonra takılma ve FPS düşüşü ortadan kalktı. PUBG'de 720p - 70 ekran ölçeğinde 50-70 FPS arası alabiliyorum. 2-3 Dk'da bir 10 FPS'e düşüyordu. Bu sorunlar ortadan kalktı. Yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkürler.

Sorununuz hallettiğinize sevindim, güle güle kullanın.​
Ancak sisteminiz yine de yeterince performanslı çalışmıyor gibi, PUBG 720p çözünürlük ve %100 ekran ölçeği "Kenar Yumuşatma=Yüksek", "Doku=Orta", "Görüş Uzaklığı=Orta", diğer ayarlar çok düşük görüntü ayarlarında, 50-70 FPS alıyorum. CS:GO 900p çözünürlükte "Shader=Orta", diğerleri düşük görüntü ayarlarında, Dust 2 Haritasında 120-160 FPS gibi değerler alıyorum.​
Tavsiyem temiz windows kurulumu yaparak, öncelik sırasına göre 1709 sürüm veya daha güncel bir versiyona güncelleme yapmanız. Ardından, anakart chipset sürücülerini kurmanız. Sonrasında, AMD 'nin internet sitesinden 2400G için ekran kartı sürücülerini indirip kurmanız. Ardından güç seçeneklerinden, yüksek performans modunu aktif etmeniz yönünde olacak.​

Durum tam ters düşmüş sizle. Ben 1050P de aynı ayarlarda Cs 160-230 fps alıyorum. Fakat pubgde gerçekten sıkıntı var gibi. Zaten ben 1709 sürümüyle temiz bir format atmış bulunuyorum. Sıkıntı başka sebeplerden kaynaklanıyor oysa gerek. Yinede teşekkürler.

Sorununuz hallettiğinize sevindim, güle güle kullanın.​
Ancak sisteminiz yine de yeterince performanslı çalışmıyor gibi, PUBG 720p çözünürlük ve %100 ekran ölçeği "Kenar Yumuşatma=Yüksek", "Doku=Orta", "Görüş Uzaklığı=Orta", diğer ayarlar çok düşük görüntü ayarlarında, 50-70 FPS alıyorum. CS:GO 900p çözünürlükte "Shader=Orta", diğerleri düşük görüntü ayarlarında, Dust 2 Haritasında 120-160 FPS gibi değerler alıyorum.​
Tavsiyem temiz windows kurulumu yaparak, öncelik sırasına göre 1709 sürüm veya daha güncel bir versiyona güncelleme yapmanız. Ardından, anakart chipset sürücülerini kurmanız. Sonrasında, AMD 'nin internet sitesinden 2400G için ekran kartı sürücülerini indirip kurmanız. Ardından güç seçeneklerinden, yüksek performans modunu aktif etmeniz yönünde olacak.​

Bu ayarları yaptığımda bende ana ekranda 63 fps alıyorum.

Ana-Ekran aynı ayarlarda bende 63 fps alıyorum.

2018-04-11_00-52-52.png

beyler gpu gözükmüyor bende ne yapmam lazım neyi eksik yüklemişim ryzen master yüklü chipsetten 2gb ayırdım oyun oynayamıyorum yardımcı olursanız sevinirim

beyler gpu gözükmüyor bende ne yapmam lazım neyi eksik yüklemişim ryzen master yüklü chipsetten 2gb ayırdım oyun oynayamıyorum yardımcı olursanız sevinirim
Windows 1709 sürümün yüklü olduğundan emin ol. Değilse Windows'u 1709 veya daha güncel bir sürüme yükselt.
Anakartın üreticisin websitesinden Chipset Driverlarını indirip kur.
Son olarak, Support page | AMD sitesinden AMD Vega 11 Grafik Driver'ını indirip kur.
NOT: İşlem sırası önemli.

Tek kanal ve çift kanal bellek fark edemez mantalitesi benim Vatan bilgisayara gidip Access Point istediğimde illa Router vermeye çalışıp ikisi de aynı fark yapmaz demesi gibi bir durum. 2. bir ram kullanımı zorunlu şart APU mimarisi zaten tek değil çift kanal bellek yapısı üzerine geliştirilmiş bir yapı eski G41 çipli İntel ya da şimdi ki HD Graphics kartlar gibi düşünmeyin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı