Ryzen 5 2400G CPU Kullanımının Anlık Yükselmesi

M(i)usa

Megapat
Daha fazla  
Sistemim:
  • AMD Ryzen 5 2400G (Otomatikten 3.9 GHz'e overclocklandı.)
  • GSKILL DDR4 8 GB RAM (2400Mhz'den 3066 MHz'e overclocklandı.)
  • MSI B350M GAMING PRO AM4 Soket 3200 MHz
  • Thermaltake Litepower 450W

Sorun: Bilgisayar normal boşta seyirde iken Google, Media Player veya herhangi bir oyunda (APU'yu fazla kullanan genelde) anlık takılmalar oluyor. Bir defasında boş masaüstünde müzik açıp takılmayı test ettim. Takıldığı anda görev yöneticisin açtım ve işlemci kullanımının %1-2'den %31-32'ye anlık yükselip geri düştüğünü gördüm ancak hangi uygulamanın sebep olduğunu bulamadım. Kasa içi, anakart ve işlemci sıcaklıkları normal değerlerde. HDD'ye hata taraması yaptım ve Bad Sector yok. RAM'e Windows Bellek Tanılama ile tarama yaptım ve sorun bulunmadı. Ek olarak işlemcim overclocklanmış şekilde 3.9GHz'de ve APU ise GFX Speed'i 400Mhz'den 1100Mhz'ye overclocklanmış durumda. Bu overclockları yaptığım halde bu değerlerle kitlenme, donma, mavi ekran ve benzeri hatalar almadım. Fanların tozlanma durumu yok. Herhangi bir kablo gevşek değil. Termal macun sürülü ki işlemci sıcaklığı zaten normal.

Soru: Bu problemi nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı