Ryzen 5 2400G overclock sonrası bilgisayar otomatik onarıma hazırlanıyor kısmında donuyor

EmirhanDdkc

Femtopat
Katılım
4 Ağustos 2020
Mesajlar
15
Öncelikle işlemcim Ryzen 5 2400G.
RAM'ler 8x2 3000 MHz CL 15 Kingston.
Anakart Gigabyte B450MS2H.

Yaklaşık 2 gün önce Gigabyte B450MS2H anakartımın BIOS ayarlarına girip RAM ve işlemcime overclock uyguladım ancak hata alınca hemen vazgeçip eski ayarlarına geri çevirdim ve BIOS'dan çıkdım. Sorunsuz bir şekilde bilgisayarımı kullanırken birden dün gece kapandı. Tekrardan çalıştırdım 15-20 dk sonra Google Chrome'da gezerken bilgisayar dondu. Bende aman zaten uykum var diye Power tuşundan kapatıp uyudum.
Bunun sabahında bilgisayar yine sorunsuz bir şekilde açıldı ancak 15-20 dk sonra tekrardan dondu.
Bilgisayarın reset düğmesine basılı tutarak yeniden başlattım. Bu sefer bilgisayar açıldı ama otomatik onarıma hazırlanıyor ekranında dondu kaldı. Tekrardan reset attım yine bu ekran yine reset attım yine bu ekran bende YouTube açtım ve overclock sonrası PC açılmama sorunu diye arattım ve oradan ögrendigim şeylerle BIOS ayarlarını sıfırlayayım dedim. BIOS pilini çıkarttım yaklasık 5 dk sonra pili taktım. Tekrardan bilgisayarın Power tusuna bastım ama yine bu ekran açılmıyor otomatik onarıma hazırlanıyorda kalıyor.
BIOS'a girdim evet BIOS pilini çıkarınca BIOS ayarları sıfırlanmış. Ama hâla bilgisayar Windows yüklenme ekranında donup kalıyor.
Ne yapmam gerek yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

20200804_171914.jpg
 

Yeni konular

Geri
Yukarı