Ryzen 5 2400G Sistem BIOS güncellemesi

BIOS güncellemesi yapmadan o sistem hiç açılmaz. Ayrıca BIOS güncellemenize gerek yok.
Siz önce anakartın chipset Driver'larını sonra da AMD Radeon for Ryzen Desktop Processors with Radeon Vega Graphics Driver'larını sisteme kurmanız gerekiyor.

Tamam kurdum fakat bilgisayar tanımladı ama yine terslikler var.

Screenshot_1.png

Windows sürümün eski olduğu için bu sorunu yaşıyorsun. Windows 10 TH2 bir sistemde Vega APU'ları çalıştıramazsın dode 12 hatası alırsın. Windows 10 x64 1709 yüklediğinde sorunsuz şekilde VEGA APU'nu kullanabileceksin.
Tamam hocam, Windows şuan kendini güncelliyor zaten. Tam olarak son sürüme ulaştığımda test edip geri döneceğim.

Sorun çözüldü.
Windows güncelleştirmelerini yapıldıktan sonra APU'nun gereken performansını alabiliyorum. Teşekkürler

Screenshot_3.png

Bende aynı o ünlem işaretinden var ve ben harici GPU kullanıyorum yardımcı olabilirmisiniz?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    16,8 KB · Görüntüleme: 77
BIOS güncellemesi yapmadan o sistem hiç açılmaz. Ayrıca BIOS güncellemenize gerek yok.
Siz önce anakartın chipset Driver'larını sonra da AMD Radeon for Ryzen Desktop Processors with Radeon Vega Graphics Driver'larını sisteme kurmanız gerekiyor.
Merhaba,
Link ile dowland kismindan 68mb boyutundaki chip seti kurdum 400mb civari olan chip sete uyumsuz hatasi verdi ve 1mb olan son 2 chip set dosyasinda exe bulunmuyor yardim edermisiniz bende performans sorunu yasiyorum ryzen r5 2400g de cok pismanim aldigima
Mesaj otomatik birleştirildi:

Windows 10 1709 veya daha güncel bir sürümü kullanıyor olmanız lazım. Anakart üzerinden onboard graphics ayarlarından IGP/PEG kısmından PEG seçili olmalı. Son olarak harici GPU kullandığınız için, aygıtlardan VEGA 11 i devre dışı bırakabilirsiniz.
Hocam harici gpu ekran karti anlamina geliyor sanirim konuyu acan arkadas ekran karti kullanmiyor sanirsam

Merhaba,
Link ile dowland kismindan 68mb boyutundaki chip seti kurdum 400mb civari olan chip sete uyumsuz hatasi verdi ve 1mb olan son 2 chip set dosyasinda exe bulunmuyor yardim edermisiniz bende performans sorunu yasiyorum ryzen r5 2400g de cok pismanim aldigima
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam harici gpu ekran karti anlamina geliyor sanirim konuyu acan arkadas ekran karti kullanmiyor sanirsam
Konuyu açan arkadaş değil zaten @HasanTUNC harici GPU kullanıyor.
68 MB olan chipset sürücüleri zaten diğerleri RAID sürücüleri onları kurman gerekmiyor.
@Kadirr5 sistemin detaylı bilgilerini paylaşıp sorununu detaylı anlatırsan yardımcı olunabilir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı