RYZEN 5 2500U programlama için yeterli mi?

O bilgisayarı almak yerine Lenovo olan 3500U modeli almanız daha iyi olacak. RAM ve depolama kapasitesi yükselir ancak işlemci değiştirilmez. 35TDP ve Vega 8 ekran kartı 100MHz fazla. R5 2500U da sınırlama var dahili GPU ile oyun oynayınca 15TDP sınırlıyor hızı ancak 3500U ile oynarsan 25TDP sınırlar ve 35TDP kadar çıkıyor. Hatta 35TDP sabitleme falan da var.

Paranızı sonuna kadar hakedecek bir işlemci değil bana göre , 5 veya 6 ay sonra bilgisayarda donmalar yaşanacaktır. Ryzen 5 2500u'nun pek yeterli bi işlemci olduğu söylenemez.

Paranızı sonuna kadar hakedecek bir işlemci değil bana göre , 5 veya 6 ay sonra bilgisayarda donmalar yaşanacaktır. Ryzen 5 2500u'nun pek yeterli bi işlemci olduğu söylenemez.
Windows 7 kullanıp bu işlemciye yorum yapmak cidden komik. i5 2450M işlemci bilgisayara SSD taktım, donma falan yok. Bu işlemci de kolay kolay donacak işlemci değil. Windows 10 eski işlemcilere SSD takınca uçak moduna geçiyor. Sen Windows 7 kullan adamlara 5-6 ay sonra donacak de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 7 kullanıp bu işlemciye yorum yapmak cidden komik. i5 2450M işlemci bilgisayara SSD taktım donma falan yok. Bu işlemcide kolay kolay donacak işlemci değil. Windows 10 eski işlemcilere SSD takınca uçak moduna geçiyor. Sen Windows 7 kullan adamlara 5 6 ay sonra donacak de.
Senin bu kafada olman asıl daha komik bir şey.
Masaüstü bilgisayarımda Windows 10 kurulu fakat dizüstü bilgisayarımda Windows 7 daha kolay kullanım sağladığı için Windows 7 tercih ediyorum.

Senin bu kafada olman asıl daha komik bir şey.
Masaüstü bilgisayarımda Windows 10 kurulu fakat dizüstü bilgisayarımda Windows 7 daha kolay kullanım sağladığı için Windows 7 tercih ediyorum.
Yavaş dizüstü alırsan yavaş olur tabi ki. Diğer konuda 2200U öner sonra gel 2500U 5 - 6 ay sonra donar de. Bende R5 2500U kullanıyorum 7 ay oldu benim neden donmuyor çıldırıyorum. SSD de yok ama donmuyor bende mi sorun var? i5 8250U işlemciyle performansı olan ve artıları olan işlemciye donar de. İçinde güçlü grafik birimi de var.

Yavaş dizüstü alırsan yavaş olur tabi ki. Diğer konuda 2200U öner sonra gel 2500U 5 - 6 ay sonra donar de. Bende R5 2500U kullanıyorum 7 ay oldu benim neden donmuyor çıldırıyorum. SSD de yok ama donmuyor bende mi sorun var? i5 8250U işlemciyle performansı olan ve artıları olan işlemciye donar de. İçinde güçlü grafik birimi de var.
peki bu işlemci yeterli gelir mi? yazılım, programlama vs. için?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı