Çözüldü Ryzen 5 2500X 4 GHz / RX 570 4 bilgisayardaki drop sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ventum

Hectopat
Daha fazla  
Parçalarım Ryzen 5 2500X 4 GHz / RX 570 4 GB Armor / Corsair 8 GB tek kanal 3000MHz RAM fakat Power Supply'ımı öğrenemedim oyunlarda drop yiyorum GTA V'de çok fazla oluyor FPS oyunlarında mesela Valorant gibi oyunlarda sadece ilk başta oluyor 2 3 round kadar falan sonra geçiyor. Peki sebebi ne olabilir?

Önceikle şüpheli tek modül RAM kullanmanız olabilir sonrada harddisk kullanıyor olabilirsiniz ondanda yapıyor bende CS:GO'da yapıyordu harddisk kullanırken. PSU modeli için fotoğraf atarsanız bakabiliriz.
250 gb ssd kullanıyorum adata nın 1 TB harddisk kullanıyorum markasını hatırlamıyorum şuan

Oyunların hangisinde kayıtlı.
oyunlarım harddisk de kayıtlı sebebi önceden herşey ssd deydi full doluydu windows sorun veriyor mavi ekran alıyordum format attıktan sonra harddiske yükledim hepsini
Yazma değeri olması gerekenden %85 falan daha düşük. Bundan kaynaklı büyük ihtimal.
yarın windows u hdd ye kurup ssd yi çıkarıcağım sizce çıkarmalımıyım ssd pc de dursa videoları fln oraya koysam drop sorunu hala devam eder mi ?

Son düzenleme:
HDD'de sorun var o zaman. Windows'u kullandığında günlük kullanımda Windows'ta drop falan oluyor mu?
bilgisayarı bir internet sitesinden aldım mavi ekran yediğim zamanlar mail atmıştım ssd yi garantiye yolladım ssd yi geri yolladıklarında mavi ekran yemiyordum düzeldi sanmıştım bu sefer de yazma hızı bozulmuş
HDD'de sorun var o zaman. Windows'u kullandığında günlük kullanımda Windows'ta drop falan oluyor mu?
sanırım yazdığım yazıyı yanlış anlamışsın windowsum ssd de kuruluydu ve ssd full doluydu bu yüzden mavi ekran aldım ve format dışı masaüstüne girmenin yolu yoktu bu yakın zamanda oldu 2 ay önce fln

Bilgisayarı bir internet sitesinden aldım mavi ekran yediğim zamanlar mail atmıştım SSD'yi garantiye yolladım SSD'yi geri yolladıklarında mavi ekran yemiyordum düzeldi sanmıştım bu sefer de yazma hızı bozulmuş

Sanırım yazdığım yazıyı yanlış anlamışsın Windows'um SSD'de kuruluydu ve SSD Full doluydu bu yüzden mavi ekran aldım ve format dışı masaüstüne girmenin yolu yoktu bu yakın zamanda oldu 2 ay önce falan

Seni anladım. Fakat oyunlar HDD'ye kayıtlı ise HDD'de de sıkıntı var demektir. Çünkü oyunlar drop yiyor. Tabi SSD'yi de garantiye verin yine o da sıkıntılı görünüyor, belki de kronik arızalı bir SSD'dir. SSD'nizin marka ve modeli nedir?

Seni anladım. Fakat oyunlar HDD'ye kayıtlı ise HDD'de de sıkıntı var demektir. Çünkü oyunlar drop yiyor. Tabi SSD'yi de garantiye verin yine o da sıkıntılı görünüyor, belki de kronik arızalı bir SSD'dir. SSD'nizin marka ve modeli nedir?
yeniden merhabalar eskiden valorantta ilk eller drop yerken sadece bu aralar her zaman yemeye başladım gta V de de artmaya başladı hdd me ve ssd me crystal disk mark testi yaptım ssd bi iyi çıkıyor bir kötü daha anlamadım sorunum neden kaynaklanabilir neyden kaynaklanıyor ise söyleyin test edip ss alıp atıyım bilgisayarı o kadar zorlukla aldım ve de böyle drop sorunlarıyla karşılaşıyorum cidden üzüyor ya bu arada ss lerin ilk i hdd ikinci bikaçtane ssd yazma ve okuma testi

Dosya Ekleri

• Screenshot_42.png
    Screenshot_42.png
    10 KB · Görüntüleme: 27
  • Screenshot_43.png
    Screenshot_43.png
    14,1 KB · Görüntüleme: 40
Yeniden merhabalar eskiden Valorant'ta ilk eller drop yerken sadece bu aralar her zaman yemeye başladım GTA V'de de artmaya başladı HDD me ve SSD me Crystal disk mark testi yaptım SSD bir iyi çıkıyor bir kötü daha anlamadım sorunum neden kaynaklanabilir neden kaynaklanıyor ise söyleyin test edip SS alıp atayım bilgisayarı o kadar zorlukla aldım ve de böyle drop sorunlarıyla karşılaşıyorum cidden üzüyor ya bu arada SS'lerin ilk i HDD ikinci bikaçtane SSD yazma ve okuma testi

Ben sorunun HDD veya SSD'den kaynaklandığını düşünüyorum ama daha yetkili ve bu işte uzman kişilere danışmak lazım bence yeni konu açıp onları falan etiketleyebilirsin.

Arkadaşlar hepinize çok teşekkürler ilgilenip yardım ettiğiniz için gta V de ki drop sorununu tam ekran yapmayarak çözdüm oyunum üstte beyaz çubuk var olarak başlyıordu ben de alt+enter yaparak oynuyodum yapmadım unuttum bir keresinde ve drop yemediğimi gördüm yani sorun kalmadı

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı