Ryzen 5 2600 70 derece sıcaklık işlemci ömrünü azaltır mı ?

Tam bir değer kimse veremez. Kimse çıkıp şu koşullarda işlemciyi kullanırsan ömrü şu kadar olur diyemez. Zaten hiç ömrü dolan bir işlemci gördün mü? Daha doğrusu hiç bozulan işlemci gördün mü? Şahsen ben görmedim. Bu işlemciler ömürleri çok uzun parçalar. O kadar uzun ki ömrü dolmadan miladı doluyor, gelişen teknolojiye direnemiyor.

80 derecenin üstüne pek sıcak bakmamak lazım. 70 derece normal, 60 civarı serin kabul edilebilir.

AMD'nin mühendislik departmanından olması lazım, Robert Hallock amcamız da 1.425V çekirdek voltajı üstünün ömrü azaltabileceğini söylemişti, aylarca 1.47-1.48V arasında kullandım işlemcimi hiç bir şey olmadı. Şu an 1.39-1.4V civarı kullanıyorum.

Sizdeki sıcaklık bence yüksek. Dediğim gibi pubg ultra 55 derece. Kasam corsaır carbıde spec delta rgb. Aynı işlemci. Bir anormallik var. Termal macun vesaire kullanmıyorum.

Stok soğutucu ile stress testinde 65 dereceyi geçmiyor mu?

Kasa sirkülasyonu iyiyse geçmiyor. Arada sırada 3.84'e çıkınca 68'i zorluyor.

Ekran Alıntısı.PNG

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı