Ilerde iyi bir soğutucu ile değişim yaptığında sorun ortadan kalkar. 80 dereceler düşük değil ama kabul edilebilir. Çok takıyorsan kafana CPB kapat. Performansda bir miktar düşüş yaşarsın ama ısı bir nebze düşer.Sonuçlar böyle.
Ilerde iyi bir soğutucu ile değişim yaptığında sorun ortadan kalkar. 80 dereceler düşük değil ama kabul edilebilir. Çok takıyorsan kafana CPB kapat. Performansda bir miktar düşüş yaşarsın ama ısı bir nebze düşer.Sonuçlar böyle.
katılıyorum CPB kapatırsan fps de 10 veya 15 düşme olur haberin olsunIlerde iyi bir soğutucu ile değişim yaptığında sorun ortadan kalkar. 80 dereceler düşük değil ama kabul edilebilir. Çok takıyorsan kafana CPB kapat. Performansda bir miktar düşüş yaşarsın ama ısı bir nebze düşer.
Arkadaşlar ben bu işlemciyi alırken sürekli AMD'nin eskisi gibi ısınmadığını söyleyen mesajlara çok güvenmiştim. Ancak 3-4 aylık kullanımım sonucunda Afterburner programı ile işlemcimin 79-81 gibi çok yüksek derecelere ulaştığını fark ettim. Bunun sebebi nedir? Eğer fan tam oturmadıysa kasayı açıp fanı çıkartıp tekrar takmalı mıyım?
Bunun cevabını verdim zaten dostum ://Eğer boşta 79-81 derece ise çok kötü. Termal macunları ve fanları kontrol et. İstersen AMD Ryzen uyumla Wraith Max veya başka AM4 soket destekli soğutucu alabilirsin. Termal macun kuruduysa yenile. İyi forumlar![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.