Ryzen 5 2600 aşırı ısınma sorunu

Sonuçlar böyle.
Ilerde iyi bir soğutucu ile değişim yaptığında sorun ortadan kalkar. 80 dereceler düşük değil ama kabul edilebilir. Çok takıyorsan kafana CPB kapat. Performansda bir miktar düşüş yaşarsın ama ısı bir nebze düşer.

Arkadaşlar ben bu işlemciyi alırken sürekli AMD'nin eskisi gibi ısınmadığını söyleyen mesajlara çok güvenmiştim. Ancak 3-4 aylık kullanımım sonucunda Afterburner programı ile işlemcimin 79-81 gibi çok yüksek derecelere ulaştığını fark ettim. Bunun sebebi nedir? Eğer fan tam oturmadıysa kasayı açıp fanı çıkartıp tekrar takmalı mıyım?

Kasanın yan kapağını çıkartıp tekrar AIDA ile test yapabilir misin? Bence senin sorunun sıcak havanın dışarı atılamaması.

Eğer boşta 79-81 derece ise çok kötü. Termal macunları ve fanları kontrol et. İstersen AMD Ryzen uyumla Wraith Max veya başka AM4 soket destekli soğutucu alabilirsin. Termal macun kuruduysa yenile. İyi forumlar :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı