Ryzen 5 2600 çok ısınıyor

Orkunnn

Hectopat
Daha fazla  
Battlefield 1 oynarken işlemci sıcaklığım 80 ile 89 sıcaklığı aralığında seyrediyor bu durum normal mi ? Kasanın egzoz fanı alev gibi üflüyor.

Değil ise bu durumda ne yapmalıyım ?

( Overclock işlemi yok. Sadece RAM'lar 3200 MHz ayarlı olarak kullanılıyor. Oyun ayarları GeForce experience ile optimum ayarlı.)

Kasa: Cooler Master Q300p
İşlemci: Ryzen 5 2600 Stok soğutucu
RAM: Corsair Vegeance RGB 2X8 Kit 16 GB CL16
Anakart: Msi B450M Gaming Plus
Ekran kartı: Msi Gaming X 1050 Ti 4GB
Psu: Everest 500 Watt
SSD: Samsung 970 EVO

Son düzenleyen: Moderatör:
Ah AMD, vah AMD... Stok fanı çıkartıp, metil alkol ile işlemci üzerini ve fan üzerindeki bakır plakayı temizleyip yeni ve kaliteli bir termal macunla macunlayıp tekrar kapatmayı deneyin, ısınma problemi devam ediyorsa stok fanı değiştirmenizi öneririm, bütçenize göre bir sıvı soğutma alabilirsiniz, sizi de sistemi de rahatlatacaktır.

Stres testlerinde bile overclock yaparken o sıcaklıkları görmüyor o işlemci. Muhtemelen stok fan ile ilgili bir problem , işlemciyi temizleyip yeniden termal macunla düzgün şekilde montesini yapın.

İşlemcinin macununu temiz bir şekilde orta seviye bir macun ile değiştirdim. Fakat ısınma olayı devam ediyor soğutucunun bakır kısmına dokunup kontrol ediyorum bakır kısım el yakıcak kadar ısınıyor işlemcimde bir sorun olduğunu düşünüyorum bir çok veriye göre stok soğutucu ile bu kadar ısınmaması gerektiği yazıyor overclok hiç olmamasına rağmen normal mi bu durum bilmiyorum. Eğer soğutucu almam gerekirse psu yıl değiştirmeli miyim onu da bilmiyorum 🤔

İşlemcinin macununu temiz bir şekilde orta seviye bir macun ile değiştirdim. Fakat ısınma olayı devam ediyor soğutucunun bakır kısmına dokunup kontrol ediyorum bakır kısım el yakıcak kadar ısınıyor işlemcimde bir sorun olduğunu düşünüyorum bir çok veriye göre stok soğutucu ile bu kadar ısınmaması gerektiği yazıyor overclok hiç olmamasına rağmen normal mi bu durum bilmiyorum. Eğer soğutucu almam gerekirse psu yıl değiştirmeli miyim onu da bilmiyorum 🤔
Anakart ile ilgili bir problem olur diyecem ama zannetmiyorum. Oyunun grafik ayarlarını düşürüp deneyin.

İşlemci boştayken kaç derece oluyor peki sıcaklıklar ?
AIDA 64 indirip paylaşabilirseniz sevinirim.

Sistem toplamda 225W çekiyor. Watt ile ilgili bir problem olucağını zannetmiyorum ama Everest olayını bilemem :D.

System Builder - Ryzen 5 2600 3.4GHz 6-Core, GeForce GTX 1050 Ti 4GB GAMING X 4G, MasterBox Q300P MicroATX Mini Tower - PCPartPicker
Konu sistemin ne kadar güç çektiği değil, o PSU'nun sağlıklı ve düzenli olarak işlemciyi besleyip besleyemediği.
Konu sahibi arkadaşın yapabileceği üç şey var;
(stok fanın yerine oturduğuna emin olduktan sonra)
1- Başka bir AM4 soğutucuyla denemek
2- Başka bir PSU ile denemek
3- CPU değiştirmek

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı