Merhabalar.
"MSI B450-A Pro" model anakartım var. Ryzen 5 2600 işlemcim var ve üzerinde kule tipi soğutucu var. Dün temizlemek ve termal macun yenilemek için soğutucuyu falan söktüm. Sökmeden önce tek tarafında fan takılıydı soğutucunun. Arka tarafına 2. fanı da taktım bakımı yapınca. Bilgisayar açılınca herhangi bir sorun olmuyordu. Fakat video dahi açtığımda bir anda fanlar en yüksek devirde dönmeye başlıyordu. Ryzen Master'dan baktığımda da, işlemci 40-50 derece arasında gözüküyordu. BIOS'dan düzeltmeye çok uğraştım, her ayarı denedim neredeyse ama bir türlü düzeltemedim. En son, sonradan taktığım fanı çıkarmak durumunda kaldım. Dün itibarıyla bir sorun yoktu fakat şu an (ertesi gün sabahı) tekrar fan yüksek devirde dönmeye başladı. Halihazırda takılı olan fan, CPU-fan girişine bağlı. Diğer fanı da cha-fan girişine takıyordum. Çok daha önceden ikisini beraber kullandığım da oldu ama böyle bir sorun yaşamamıştım. BIOS üzerinden mi çözeceğim, hangi ayarı yaparsam çözebilirim destek olabilir mi bilgisi olan biri lütfen?
Not: Silent modda şu an BIOS ayarlarında fan çalışma ayarı. Otomatik ayar yaptırmayı falan da denedim o da çalışmadı.