Ryzen 5 2600 için işlemci soğutucusu

Zahuran

Hectopat
Sistemim için bir işlemci soğutucusu almaya karar verdim. Tavsiyelerinizi almak isterim, işlemcim biraz yüksek sıcaklıklarda çalışıyor. Overclock yapmayı düşünemiyorum bile stock soğutucu ile.

Ekran kartı: MSI 1660 Super Gaming X
İşlemci: Ryzen 5 2600
Anakart: MSI B450M-A PRO Max
RAM: Corsair Vengeance LPX 3200 MHz 2x8GB
PSU: FSP600-60AHBC 600W 80+
Kasa: MSI Vampiric 011C
Hava veya sıvı fark etmez ama gördüğüm kadarıyla sıvı soğutucular biraz daha pahalı. Bütçe 500-750 lira arası uygun olur.
Sistemimi yeni topladım, fiyat performans olarak gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Tavsiye ederim düşünenlere de bu arada :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Pompa sesi veya birtakım sıkıntılar yaşamak istemiyorsanız, SIVI SOĞUTUCUYA HAYIR.

Arctic Freezer 34 DUO modelini alabilirsiniz (Sağlıklı OC de yapabilirsiniz).
Pompa sesi veya birtakım sıkıntılar yaşamak istemiyorsanız, SIVI SOĞUTUCUYA HAYIR.

Arctic Freezer 34 DUO modelini alabilirsiniz (Sağlıklı OC de yapabilirsiniz).

Sistemim için bir işlemci soğutucusu almaya karar verdim. Tavsiyelerinizi almak isterim, işlemcim biraz yüksek sıcaklıklarda çalışıyor. Overclock yapmayı düşünemiyorum bile stock soğutucu ile.

Ekran kartı: MSI 1660 Super Gaming X
İşlemci: Ryzen 5 2600
Anakart: MSI B450M-A PRO Max
RAM: Corsair Vengeance LPX 3200 MHz 2x8GB
PSU: FSP600-60AHBC 600W 80+
Kasa: MSI Vampiric 011C
Hava veya sıvı fark etmez ama gördüğüm kadarıyla sıvı soğutucular biraz daha pahalı. Bütçe 500-750 lira arası uygun olur.
Sistemimi yeni topladım, fiyat performans olarak gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Tavsiye ederim düşünenlere de bu arada :D
gördüğüm kadarıyla bu kasa modelinde ön tarafta fanlar yok yani içerideki kısmi sıcak havaya göre dışarıdan soğuk hava girmiyor tavsiyem : 300 tl'ye bu olabilir
EVEREST CRYSTAL 4*12cm Rainbow Fan Oyuncu kasa

Daha pompa sesi duymadım.

Modellere göre fark eder ama uzun ömürlü olması açısından hava soğutma tercih edilir (Isınan sıvının pompa yardımı ile yukarı vurmasından, tekrar soğutulup işlemciye döndükten sonra yüzeyine temas edip ısıyı düşürene kadar; hava soğutmanın katmanlarına, bakır borular yardımı ile ısı daha çabuk iletilir).

Ha sıvı direk işlemci ile temas etse idi, daha farklı olurdu.
Tabi, high-end seviye işlemciler için sınır nedir, tartışılır(NH-D15 ten sonrasını bilemiyorum...)

@Hyakutake_GC Birini kullandım, birini kullanıyorum. Overclock işleminde hangisinin daha serin tuttuğunu gözlerimle gördüm. İkisininde avantajı ya da dezavantajı var.

Noctua'nin NH-D14'ü 600 TL bandında ona bakabilirsin dostum.

Dediğim gibi, işlemciden veya high-end seviyesinde farkedebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı