Ryzen 5 2600 ısınma problemi

Kasa içi sıcaklık işlemciyi ısıtmıyormu. Kasa içinde ısı üreten her komponenti düşünmek lazım.
Hangi model olduğunu bilmeden çok ısınıyor diyemezsiniz ki? Ya da şu an kaç derece olduğunu bilmeden etkiliyorda diyemezsiniz. Mesela Rx570'lar çok ısınıyor demişsiniz ama, ROG STRIX modellerin soğutması çok iyi. @Silinen üye

Kasana göre normal çünkü egzoz fanı tek başına yetersiz. Senin fan sadece sıcak havayı dışarı atıyor ama önde veya üstte fanların da olsaydı bu sefer kasanın için soğutmaya yarayacaklardı. Eğer fan alma durumun yoksa ve kasa kutu gibi bir yerde ise (mesela eski bilgisayar masaları bende de o durumda cep gibi bir yerde duruyor sıcak hava zar zor arkadan çıkmaya çalışıyor buda kasayı ısıtıyor) daha açık bir alana koymaya çalış :)

Hangi model olduğunu bilmeden çok ısınıyor diyemezsiniz ki? Ya da şu an kaç derece olduğunu bilmeden etkiliyorda diyemezsiniz. Mesela Rx570'lar çok ısınıyor demişsiniz ama, ROG STRIX modellerin soğutması çok iyi. @Silinen üye
AMD ekran kartları Nvidia kartlara göre fazla ısınır. RX570 çipseti kullanan modlu üretici modellerinde dahi bu böyledir. Kendim bizzat denedim. Bu sektörde ASUS ROG Strix kalitesi çoğu markada yok. Ben size bu durumu anlatmak için değil arkadaşın sorununa çözüm üretmek için yazıyorum.

Peki kasaya fan takviyesi yapana kadar işlemci 70-75 derecelerde gezse oyun esnasında herhangi bir sorun olur mu?
İşlemci 95 dereceye kadar dayanabilir en azından Ryzen Master bunu söylüyor. Oyunlarla testler parçalara aynı yükü vermez, oyundaki testi dikkate alın.
Oyunda max 75 dereceyi gördüm.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı