Ryzen 5 2600 Isınma sorunu hala var mı?

NightbladeQ

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben uzun süren bir araştırma sonucu yeni bir bilgisayar alacağım ve sipariş vermeme 4-5 gün var. Fakat internet de alacağım işlemciyle yani AMD Ryzen 5 2600 ile çok fazla ısınma sorunu yaşamış kişilerin olduğunu gördüm. Bununla ilgili konularada baktım fakat onlar hep yazılımsal sorunlar olup kafaya takılmaması gerekildiğini söylemişler. Zamanla geçer demişler ancak açılan konuların (en azından benim gördüklerimin) neredeyse hepsi 2018'in Mayıs ayına ait. Bu ısınma sorunu hala var mıdır?

Ben çok yaşıyorum, bilgisayar dün alındı Call of Duty 4 Modern Warfare oyununda en düşük grafiklerde 60 derece bence çok yüksek kasaya elimi değdirdiğimde yanıyorum.
Farkında mısınız bilmiyorum konu 1 sene önce açılmış ve 60 derece fazla bir sıcaklık değil. Gayet düşük. 80 dereceye kadar sorun olmaz. Ayrıca 60 derece sıcaklık kasaya yansımaz bende de Ryzen 2600 var oyunlarda 55-60 derece ve kasaya tutuyorum buz gibi. Büyük ihtimal kasa fanlarınız yeterli değil ve içeriye sıcak hava birikiyor veya başka parçalarınız ısınıyor. Son olarak grafik ayarlarını düşürürseniz FPS yükseleceği için işlemciye daha çok yük biner. Sanırım bilgisayardan hiç anlamıyorsunuz. :)

Farkında mısınız bilmiyorum konu 1 sene önce açılmış ve 60 derece fazla bir sıcaklık değil. Gayet düşük. 80 dereceye kadar sorun olmaz. Ayrıca 60 derece sıcaklık kasaya yansımaz bende de Ryzen 2600 var oyunlarda 55-60 derece ve kasaya tutuyorum buz gibi. Büyük ihtimal kasa fanlarınız yeterli değil ve içeriye sıcak hava birikiyor veya başka parçalarınız ısınıyor. Son olarak grafik ayarlarını düşürürseniz FPS yükseleceği için işlemciye daha çok yük biner. Sanırım bilgisayardan hiç anlamıyorsunuz. :)

60 FPS sabitledim zaten biliyorum FPS yüksek olunca çok yük bindiğini, bir sene önce açıldığının farkındayım, konuyu hortlatmak istedim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı