Ryzen 5 2600 ısınma sorunu

oHyder

Decapat
Daha fazla  
RAM
8 CL 16
Ekran kartı
1660 Super
Anakart
Asrock B450M
İşlemci
Ryzen 5 2600
Arkadaşlar işlemci %15-20 arasındayken işlemci 58 59 derecede çalışıyor, oyuna girince 70 75 85 arası değişiyor. Tabii oyun işlemci çok yerse bu derecelere geliyor. Stok fan var, sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar işlemci %15-20 arasındayken işlemci 58 59 derecede çalışıyor, oyuna girince 70 75 85 arası değişiyor. Tabii oyun işlemci çok yerse bu derecelere geliyor. Stok fan var, sizce ne yapmalıyım?

Uzun süredir macun yenilenmediyse yenile onun dışında bu sıcaklıklar sorun oluşturmaz.

1.termal macun yenile.
2.fanı kontrol et.
3.zararlı yazılım taraması yap.
4.sıcak bir yerde yaşıyorsanız ısınma olur.
5.bilgisayara aşırı yüklenen programları kapat.

Macun değiş.

Markası modeli nedir?

Hatırlamıyorum bilgisayarcıda değiştirdim.

Bir de benim kasa tarafı sıcak havayı atıyor ama sıcak havanın gideceği yer yok arkası kapalı. Ama arkası açıkkende çok ısınıyor termal macun önerisi yapabilirsiniz çok pahalı olmasın 200 250 TL falan olsun. Şu an elimde termal macun var ama kötü markası halnziye 1.93W/m-k. 1 2 yıl önce 15 TL'ye almıştım.

Bütçene göre Arctic MX-6 ya da MX-4 alabilirsin. Aralarında çok bir fark yok derece açısından. MX-4 daha kolay sürülüyor diye biliyorum. Tercih senin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı