Ryzen 5 2600 ısınma sorunu

Emre Aydemirr

Hectopat
Selam dostlar.
Bilgisayarım 8-9 aylık, Ruşen 5 2600 işlemcisini stok fanı ile birlikte kullanmaktayım. Daha demin internette dolaşırken bilgisayar birden bire kendini kapattı. Kasaya elimi goturdugumde elim yandı kasayı açtım işlemci fanina dokundum ve gerçekten bayağı sıcaktı kasanın işlemcinin olduğu bölgesi aşırı derecede ısınmıştı. Sorun termal macunda mıdır? Yoksa bilgisayarımdaki herhangi bir yazılım tekin ya da tekin olmayan işlemcimi fazladan mi yoruyor. Ne yapmamı onerirsiniz. Bir de bilgisayarı açıyim mi? Sıkıntı çıkar mi açarsam ?

Ekran kartı MSI RTX 2060 Ventus.
Kasa 3 tane önde 1 tane arkada olmak üzere 4 fana sahip.

Teşekkürler.
(Atmami istediğiniz bir fotograf olursa atabilirim.)
Ek olarak bu gün bilgisayarı yaklaşık 5-6 saat açık tuttum League of Legends oynadım ama bu bilgisayarda zamanında 10 saat Ark Survival Evolved oynamisliğimda oldu böyle bı sıkıntı çıkartmamıştı. İlk defa yapti.

Son düzenleme:
Overclock ile kullanıyorsanız OC'yi kapatın, ayrıca kasanızın modeli ve iç kısmından fotoğraf atarsanız iyi olur.
Bı ara overclock yaptım geçen haftalarda ama sonra geri aldım yaptığım şeyleri yalnız soyle bı durum var bence geri alamadım çünkü işlemci 3850 MHz de çalışıyor. (Overclock'u biosta Asusun tek tık ile Asus normal den Asus optimal durumuna çektim ama sonra geri aldim) fotoğrafları da yolluyorum hemen
Kasa o kadar kaliteli değil power boostun 400 TL lik bir kasası tam hatırlamıyorum RGB kontrollü 4 fanli bir kasa
(Bu fotoğraftaki değerlerde bilgisayar 27 dakikadır açık haliyle çektim)
Elimi kasanın üstüne koydugumda hafif bir sıcaklık hissediyorum.

Dosya Ekleri

• 15870614858031668456096.jpg
    15870614858031668456096.jpg
    910,7 KB · Görüntüleme: 53
  • 158706156703877788217.jpg
    158706156703877788217.jpg
    1,9 MB · Görüntüleme: 67
İşlemciyi standart değerlerinde çalıştırın. Son zamanlarda soğutucu ve işlemci üzerinde oynama yaptıysanız soğutucu ve işlemcinin yüzeyindeki termal macunu alkollu bir pamuk yardımıyla silin bezelye büyüklüğünde sıkıp soğutucuyu tekrar takın.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Sizin dediklerinizi yapmadan önce bilgisayardaki orjinal olmayan korsan alt yapılı her şeyi kaldırdım ve sadece işlemcim değil ekran kartim bile etkilendi 70 dereceden 45 dereceye düştü. Isınma sorunu da kalktı ortadan, tekrardan teşekkür ederim.

Gerçekten haklısın, yapican yapicam diyorum ama nasıl yapmalıyım bilmediğim için üşeniyorum, kuru bez ile toz almak yeterli midir?
Bu videoya göz atabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı