Ryzen 5 2600 İşlemci ve RAM overclock

Bragne

Megapat
Daha fazla  
Sistem özelliklerim:
Ekran kartı: RX 5600 XT mech O.C.
Anakart: MSI B350M PRO VD Plus.
İşlemci: Ryzen 5 2600.
RAM: G.Skill Ripjaws v 3000MHz 8 GB X2.
PSU: Xigmatek X-Power 500 Watt 80+
İşlemci ve RAM için yapılan overclock oyunlarda çok büyük FPS farkı yaratır mı? Yaratıyorsa stok soğutucular iş görür mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS fotoğraflarını detaylıca atarsan yardımcı olurum. Ayrıca "bu" açtığım konuya giderek ne için, ne gibi durumlarda overclock yapılmalı açıklama yaptım.

Son düzenleme:
İşlemcin, ekran kartını besliyorsa çoğu oyunda neredeyse hiç FPS farkı yaratmıyor.Sadece tek çekirdek frekansı isteyen oyunlarda fark yaratabiliyor CSGO,LOL gibi.Stock soğutucu ile Overclock yapmanı önermem biraz bile arttırsan stress testlerde +80 dereceleri çok rahat görmekte.

İşlemcin, ekran kartını besliyorsa çoğu oyunda neredeyse hiç FPS farkı yaratmıyor. Sadece tek çekirdek frekansı isteyen oyunlarda fark yaratabiliyor CS:GO, LOL gibi. Stock soğutucu ile overclock yapmanı önermem biraz bile arttırsan stress testlerde +80 dereceleri çok rahat görmekte.

Teşekkür ederim yardımcı olduğun için. RAM overclock hakkında ne düşünüyorsunuz işe yarar katkı sağlıyor mu ya da herhangi bir sakıncası var mı? Aldığım RAM'ler 3000 MHz fakat bende XMP profili açık olduğu halde 2933 MHz olarak gösteriyor. Ben de eğer bileşenler destekliyorsa 3200 MHz yapmak istiyorum.

Teşekkür ederim yardımcı olduğun için. RAM overclock hakkında ne düşünüyorsunuz işe yarar katkı sağlıyor mu ya da herhangi bir sakıncası var mı? Aldığım RAM'ler 3000 MHz fakat bende XMP profili açık olduğu halde 2933 MHz olarak gösteriyor. Ben de eğer bileşenler destekliyorsa 3200 MHz yapmak istiyorum.
Bios üzerinden 3200 yapabilirsin.Benimde 3000MHz bios üzerinden 3200 yaptığımda sorunsuz çalışıyor.

Herhangi bir voltaj işlemi vs yapmama gerek var mı peki?

Biraz arttırman gerekiyor evet.
İşlemcin, ekran kartını besliyorsa çoğu oyunda neredeyse hiç FPS farkı yaratmıyor. Sadece tek çekirdek frekansı isteyen oyunlarda fark yaratabiliyor CS:GO, LOL gibi. Stock soğutucu ile overclock yapmanı önermem biraz bile arttırsan stress testlerde +80 dereceleri çok rahat görmekte.

Aynen öyle.

Overclock konusunda hiç deneyimim yoksa voltaj vermekten vs de hiç anlamıyorum 2933 MHz kullanmaya devam edeyim öyleyse

Overclock konusunda hiç deneyimim yoksa voltaj vermekten vs de hiç anlamıyorum 2933 MHz kullanmaya devam edeyim öyleyse.

2933MHz yeterli sayılır kalsın. Ama matematiğiniz iyiyse 1.1v ile 1.01V arasındaki farkı kavrayabiliyorsanız size gösterebilirim. RAM overclock etmek aslında her konuda yarar sağlar.
Ben hiç voltaj vermedim otomatikte 3266MHz olarak kullanıyorum.

Evet bazen otomatik voltaj ile kontrol edilebiliyor fakat RAM'lerin timing ayarları çok yükseliyor el ile overclock çok daha iyidir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı