Ryzen 5 2600 Overclock Yapma

Hocam 78 79 derecedeydi aida64 de cpu z stress testinde ise sabit 68 kaldı. Btf5 5 testinde 65 lerde gezdi. Ama ben yine de değerleri tam güzel bulamadım. Onun için 4.0ghz de kullanmaya karar verdim açıkçası 50mhz için değmez :)
@ThanatosyTale hocam ben OC yapmadım işlemciye. Sizin soğutucudan almayı düşündüğüm için soruyorum :)

Ve hocam bu işlemcide 4 'ün üstü için sıvı soğutma daha iyi olur. Bu arada bizim ev baya sıcak bu günlerde onun da etkisi vardır ama ben güvene alcam. Bu arada bu fiyata daha güzel soğutucu yoktur bence. Sadece fdp windale 6 modeli var o da fazla büyük benim kasama sığmadı.
Hocam 4.0ghz 1.2625V değerleri yazıyor ordan fikir sahibi olabilirsiniz. Yaklaşık 2buçuk saat sonra değerleri paylaşırım hocam

4ghz 1.2625V ile boşta: 36-37°
Cpu-z stress testinde: 63-64°
Aida64 2 saat 30 dakikalık stress testinde: Ortalama:72-73°
En fazla: 84°(Anlık çıkıp indi)
Sonuç: Kesinlikle bu fiyattaki soğutucularda göre muazzam bir sonuç. Ben işlemciden dolayı azcık şansızım. Sizin işlemci bu değerler için daha az voltaj isteyebilir daha fazla da isteyebilir o sizin şansınıza kalmış :) voltaj=ışı bu arada :) Testler camlar kapalı bir ortamda ve oda sıcaklığının az üstünde yapıldı(Ev biraz sıcak). Soğutucu %100 de de %70 de de sessiz çalışıyor kesinlikle sessiz bir soğutucu.(Sadece %100 de çalışırken ufak bir ses geliyor eğer kulaklık takıyorsanız duymuyorsunuz bile).
Bu arada stok soğutucu değerini de yazayım siz karşılaştırın.
Cpu-z programında 3750mhz hızında ve 1.2 voltajla 78-79°.
Aida64 testinden haberim yoktu o sıralar ve iyiki de yokmuş :) Cpu-z de bile o sıcaklıklardaysa bir de aida64 testinde düşünün :)
Not: Testlerde cooler master mastergel pro kullanılmıştır.
Not2: Bir dahaki termal macun alımında en kötü mastergel maker veya daha iyisini alacağım.
Hayırlı günler hocam...

Bence o hız yeterli. Sıcaklıklarda gayet iyi zaten oyun için kullanıyorsun.
Aynen hocam hani render mender da yapmıyom. Bir de bunun yanında okul başlayınca bilgisayar kullanımım genellikle 2 haftada 1gün 1-2saat oluyor. Yani yazın oyun oynuyorum genellikle. 100mhz için o sıcaklıkları çekmeyeyim kafam rahat olsun dedim. Aslında 4.1 de bile oyundaki sıcaklıklar gayet güzel olsa da aida64 de ki sıcaklıklar rahatsız etti beni:) neyse iyi günler hocalarım...

Hocalarım yeniden merhaba. Hocalarım şimdi kasamda önde 2 tane 120 mm lik ve kırmızı ledli bir de arkada 1 tane egzos fanı var. Ve bu fanlar hem sesli hem güçsüz gibiler. Sizce öndekiler yerine 2 tane 140 mm lik ve güçlü fan ve arkasındaki egzos fanı daha iyisiyle değiştirsem hatta abartıp yukarıya da 2 tane 120 mm lik güçlü fan eklesem sizce sıcaklık ne kadar düşer?

@SkyGTR
@DeathFire
@wthn
@jaguarcs
Hocalarım yeniden merhaba. Hocalarım şimdi kasamda önde 2 tane 120 mm lik ve kırmızı ledli bir de arkada 1 tane egzos fanı var. Ve bu fanlar hem sesli hem güçsüz gibiler. Sizce öndekiler yerine 2 tane 140 mm lik ve güçlü fan ve arkasındaki egzos fanı daha iyisiyle değiştirsem hatta abartıp yukarıya da 2 tane 120 mm lik güçlü fan eklesem sizce sıcaklık ne kadar düşer?

Kaliteli fanlar aldığında sıcaklık ve seste illa ki düşüşler olur. Bu tamamen senin bütçene bağlı bir olay yani.
Hocam şu konuya bekliyorum...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı