Çözüldü Ryzen 5 2600 overclock nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Graphic Designer
Merhabalar, öncelikle 2020 herkese sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum. Fazla uzatmadan;

Sistemim şu şekilde:
Cougar turret V2 RGB.
• Ryzen 5 2600.
• Masterliquid ML240L.
• Ripjawsv 2*8 DDR4 3000 MHz.
• ASUS TUF B450-PLUS GAMING.
• 250 GB Samsung 970 evoplus M.2.
• RX 570 Armor 4G OC.

Grafik tasarım okuyorum ve 3D modelleme ve animasyon yapıyorum. Render süresini bir tık da olsa kısaltmak adına işlemcime OC yapmak istiyorum. 40 dk render süresi boyunca en fazla 56°, oyunlarda 44° ve boşta 35° alıyorum. Render işleminde 70°lere çıkabilirim bir sorun olmaz kanımca ama yanlışsam düzeltin. Hiç OC yapmadım ve param da yok açıkçası o yüzden tedbirli olmalıyım biliyorum. Nasıl adım izlemem gerekiyor hiç bilmiyorum, resimli anlatım yazdım çünkü hiç resimli anlatım göremedim. İstediğiniz yerin fotoğrafını atabilirim BIOS'tan hiç dert değil. 4.0 GHz veyahut 3.9 GHz yapsam yeterli.

Not: resimdeki kısaltmaların ne anlama geldiği konusunda en ufak bir fikrim bile yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
0.05 daha düşürmeyi deneyebilirsiniz. Ben 0.12 ile 4.0 hıza ulaşabiliyordum belki sizin işlemciniz de 0.15 ile stabil kalabilir.

Ya da bunun yerine voltajı sabit bırakıp çarpanı 41 yapmayı deneyin.
Bana sorarsan overclock'ı efsane ötesi bir bilgisayarın olsa bile tavsiye etmem. Sonuçta sistemi zorlamaya dayalı bir şey.

Ben aynı anakart (m olanı) ve stok soğutucu ile 3.9 kullanıyorum siz o soğutucu ile çok daha iyilerini yaparsınız

CPU Core Ratio yazanı 40 yapın.
VDDCR CPU Voltage olanı da "Offset mode" yapıp +0.15 benzeri bir değer yaparak başlayın sonra bu değeri stabil çalıştığı en düşük değere kadar düşürün.
Başka bir şeyle ben oynamadım şahsen

Edit: AMD CPB diye bir seçenek olacak onu kapatın.

Son düzenleme:
Hocam sistem eski değil, işlemci de kötü değil. Kullandığınız anakart ile tek tık overclock yapmanız çok daha yararlı olur. Diğer türlü voltaj ile oynayıp tek tek frekans ve sıcaklık takibi (sonrasında stres testi) lazım hem riskli hem tek tık ile yaptığınızdan çok fazla bir fark olmayacak gereksiz yere sıkıntıya girmeyin, Asus Optimal işinizi görecektir.

Son düzenleme:
Peki Asus optimal yaptığımda kaç GHz olacak tahminen.
AMD CPB nerede tam olarak

Tam tersine o tarz özellikler işlemciye fazla voltaj verip ömrünü kısaltmıyor muydu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…