Ryzen 5 2600 overclock nasıl yapılmalı?

ygthnogz

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Adata XPG Gammix 8 GB 3000 MHz x 2
Ekran kartı
Gıgabyte GTX 1660 Ti Dual Windforce
Anakart
MSI B450m Pro VDH PLUS
İşlemci
Ryzen 5 2600
Arkadaşlar öncelikle sistem boşta sürekli fan sesim değiştiği için Core Performance Boost ayarını disabled yaptım. Normalde RAM'lari manuel de 3000 olarak çalıştırırdım ama XMP modunda daha stabil olduğunu söylediler. Xpm 2 profilinde 2933 MHz kullanıyorum. Şimdi işlemciye OC yapacağım, CPU ratio yu 40'a getirip voltaj değerlerini kaça ayarlamalıyım? İlk düşük seviyeye alıp mı test ediyoruz yoksa giderek kısıyor muyuz? Program olarak cinebech ve HWiNFO kullanağım. Test sırasında monitör kapanması durumunda ne yapmalıyım? (soğutucu 5 ısı kanallı kule tipi)
Sıcaklık değerlerim ise şu şekilde;

İşlemci stock 3.4 GHz.
Boşta 41 derece ( fan hızım 1100 RPM )
AIDA 64 yükte: 54 derece ( 10 dk )
Cinebech multi Core testinde 54 derece ( 5 dk )

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben AMD overclock la voltaj ve deger veriyorum manuel modda. Sonra CPU Z ile bench yapıyorum. İyileşme ve kötüleşmeye göre ayarlıyorum. Sonra sıcaklık değerlerine bakıyorum. Aklıma yatan değeri Cinebench ile puan tutuyorum stabil mi diye de AIDA64 ve Prime95 kullanıyorum. Ama tavsiyem bpo OC.

Ben AMD overclock la voltaj ve deger veriyorum manuel modda. Sonra CPU Z ile bench yapıyorum. İyileşme ve kötüleşmeye göre ayarlıyorum. Sonra sıcaklık değerlerine bakıyorum. Aklıma yatan değeri Cinebench ile puan tutuyorum stabil mi diye de AIDA64 ve Prime95 kullanıyorum. Ama tavsiyem bpo OC.
Ryzen 2600'de PBO çok kötü. All-Core oc yapması daha mantıklı. Soğutman iyiyse 4.1GHz 1.375v deneyebilirsin. Ya da 4.0 1.325V verip deneyebilirsin.

CMOS reset neredeyse onu kısadevre yaptır. Eğer cmosreset yoksa BIOS pilini PC kapalı ve güç yokken çıkartıp biraz bekle geri tak. Gücü kestikten sonra bilgisayar açma tuşuna biraz basmayı da unutma.

CMOS reset neredeyse onu kısadevre yaptır. Eğer cmosreset yoksa BIOS pilini PC kapalı ve güç yokken çıkartıp biraz bekle geri tak. Gücü kestikten sonra bilgisayar açma tuşuna biraz basmayı da unutma.
Monitör gidince zaten reset attığımızda pc açılıyor açılmaz ise dediğiniz gibi jumper ile sıfırlama yaparım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı