Ryzen 5 2600 overclock yapma

SalvaDorasit

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
  • Ryzen 5 2600.
  • GTX 1650 Super.
  • XPG 8*2 3000MHz RAM.
  • MSI B450M'a Pro Max.
  • Samsung 970 Evo Plus 250 GB.
  • Rampage 600W PSU.
İşlemciye overclock yapacağım. Hedefim az sıcaklık, fazla performans. İşlemcide stok fan var.
Sizce hangisini kullanmalıyım?
2. resimde turuncu olan işlemcinin fabrika çıkış performansı galiba.

B32C9E36-0C6F-43DF-8F70-00211247B73B.jpeg

E7E6F2E6-EE5F-4181-84B4-9E0EC6FF4D24.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam manyak mısınız? Sakın stok fan ile voltaj vermeyin. Hatta fazla oynamayın. 108 derece aşırı anormal tabii eğer gerçekse. Kule tipi fan alın. Onunla olacak iş değil.
Anladım sizi. Peki bu işlemciyi stok 3.4 GHz hızda mı kullanmalıyım? Yoksa 3.2 3.0 falan düşürmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütün yaptıklarını unut hepsi çok kötü 108 derece ne hocam iyi yangın çıkmadı. Kasa nedir? Bu sıcaklıklar çok anormal geldi bana. Bir de termal macun sürülü mü?

Ek olarak voltajlar bir midir bilmiyorum dene diye demiyorum ben 3.6 GHz Ryzen 5 3600 1.1V kullanıyorum. 3.4 GHz için 1.08V fazla. 0.95 veya 1V yeterli gelecektir. 85 derecenin üstünü önermem.

Son düzenleme:
Bütün yaptıklarını unut hepsi çok kötü 108 derece ne hocam iyi yangın çıkmadı. Kasa nedir? Bu sıcaklıklar çok anormal geldi bana. Bir de termal macun sürülü mü?

Ek olarak voltajlar bir midir bilmiyorum dene diye demiyorum ben 3.6 GHz Ryzen 5 3600 1.1v kullanıyorum. 3.4 GHz için 1.08V fazla. 0.95 veya 1V yeterli gelecektir. 85 derecenin üstünü önermem.

Hocam bilgisayarımı alırken anakartı yanlış gelmişti. Bende anakart değişimine verdim ve anakartı sistemden ayırdı. 10 gün sonra geri aldım PC'yi. Kasanın kapağı açık halde bile işlemci çok ısınıyordu bende söktüm baktım termal macun çok az vardı herhalde anakart değişiminde kurumuş onlarda kendi macunlarından sürmüşler ama çok az sürmüşler. Peki sıcaklığı nasıl düşürürüm? İşlemci boşta 45 derece.

Hocam bilgisayarımı alırken anakartı yanlış gelmişti. Bende anakart değişimine verdim ve anakartı sistemden ayırdı. 10 gün sonra geri aldım PC'yi. Kasanın kapağı açık halde bile işlemci çok ısınıyordu bende söktüm baktım termal macun çok az vardı herhalde anakart değişiminde kurumuş onlarda kendi macunlarından sürmüşler ama çok az sürmüşler. Peki sıcaklığı nasıl düşürürüm? İşlemci boşta 45 derece.
Boştaki değeri fena değil ancak yük altındaki değeri aşırı fazla. Termal macun almanı öneririm. Bütçen nedir termal macun için?

Peki kaç GHz'ye düşürmeliyim?
Yaptığınız bütün işlemleri geri alın, sadece CBP kapatın. Termal macun ve soğutucu aldığında bu yukarıda attığın işlemleri yapabilirsin. Stok soğutucuyla OC önermem.

Yaptığınız bütün işlemleri geri alın, sadece CBP kapatın. Termal macun ve soğutucu aldığında bu yukarıda attığın işlemleri yapabilirsin. Stok soğutucuyla OC önermem.
Zaten snowman m200 almayı düşünüyorum 90 tl. İçinde 2 mk lık termal macunda çıkıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı