Ryzen 5 2600 Overclock Yapma

Bende de b350 tomahawk var. Ama override seçeneği yok. Auto yada manuel bir değer girilebiliyor.

Hocalarım bir iki sorum var:
1-İşlemcinin stabil çalıştığını nasıl anlarız?
2-4.0ghz ile 1.35 voltajla başlayıp kaçar kaçar artırmalıyım?

Bende de b350 tomahawk var. Ama override seçeneği yok. Auto yada manuel bir değer girilebiliyor.
BIOS güncel mi? Zaten manuel, override oluyor. Güncel BIOS'larda offset ayarı da olduğu için karışmaması açısından override olarak isimlendirilmiş.
1-İşlemcinin stabil çalıştığını nasıl anlarız?
Cinebench R20 testi yap, test başarıyla biter ve puan alırsan büyük ihtimalle stabil olmuştur. Overclock işlemini bitirdiğin zaman da 1-1,5 saatlik bir stres testi yaparsın, garantiye almış olursun.
2-4.0ghz ile 1.35 voltajla başlayıp kaçar kaçar artırmalıyım?
Yukarıda bir arkadaş 2600X ile 1.2V 4 GHz kullandığını belirtmiş, bu bağlamda 1.25, 1.3V ile başlayabilirsin. Stabil olmazsa klavyedeki + tuşuna bir tık basıp dene. Stabil olursa - tuşuyla bir tık düşürüp dene.

Hocalarım öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. 4.1ghz e 1.365 voltaj ile çıktım. Cinebench r20 testinden başarıyla geçti. Şu an stress testinde ve 1.5 saat çalıştırmayı düşünüyorum. Sizce sıcaklıklar nasıl? (Açıkçası ben memnunum) Cpu-z dışında başka hangi programlarda test edebilirim?

Dosya Ekleri

• 20190805_173345.jpeg
    75,1 KB · Görüntüleme: 157
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…