Ryzen 5 2600 Overclock Yapma

Denedim resetten sonra açıldı fakat yukarda belirtilen 1.275V değerini uyguladıktan sonra tekrar çöktü sistem. Yine bekliyorum siz 4.0 GHz’ de kaç Volt verirdiniz?
Efendim valla tek tek yavaş yavaş artırarak deneyin. Ve her açıldığında cinebench r20 testi yapın yukarda hocanın dediği gibi. R20 testini geçip puan alırsan o zaman stress testi yap.

Efendim valla tek tek yavaş yavaş artırarak deneyin. Ve her açıldığında cinebench r20 testi yapın yukarda hocanın dediği gibi. R20 testini geçip puan alırsan o zaman stress testi yap.
Son kez 1.300V’ da deneyeceğim. Yine çökerse OC’ den vazgeçeceğim.
1.3V’ da kapandı tekrar. Daha yüksek Voltaj vermenin sakıncası var mıdır? Yoksa şansımı fazla denemeyeyim mi ? 😂

Son düzenleme:
1.35V dene. Kapanmazsa stress testinde vs yavaş yavaş düşürürsün.

Hocalarım 1 saat 10 dakikadır cpu-z programı ile stress testinde ve sıcaklık uzun bir süredir 75° de. Yaklaşık 1 saat daha test edip kapatacağım. Sizce başka hangi programda test etmeliyim lütfen yardım edin :)

Hocalarım 1 saat 40 dakikadır sistem stress testinde ve sıcaklık 75° de sabit kaldı. Şimdi dışarı çıkıyoruz eve gelince 2 ya da 3 saat daha test etmek istiyorum. Stress testi uygulayabileceğim program önerisinde bulunursanız çok sevinirim.
Aid64 ve prime95 varmış hangisi daha iyi ve doğru rakamlar sunar? Ya da daha iyisi var mı?
Hangi program en gerçekçi değerleri sunar? Bunları cevaplarsanız çok güzel olur :)

Ben AIDA64'te stress testi yapıyorum. Sıcaklık değerlerini vs HWMonitör'den kontrol edebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı