ThanatosyTale
Hectopat
- Katılım
- 29 Mayıs 2019
- Mesajlar
- 186
Hocam ben direk bilgisayarcıya yaptırdım@ThanatosyTale Kurulumda zorluk çıktı mı? Anakartın sağ altı vida yeri takılmadığı için hafif sallanıyor gibi, içime sinmiyor nedense![]()
Hocam ben direk bilgisayarcıya yaptırdım@ThanatosyTale Kurulumda zorluk çıktı mı? Anakartın sağ altı vida yeri takılmadığı için hafif sallanıyor gibi, içime sinmiyor nedense![]()
Bilgi için teşekkürler hocam...
Sizce 4.0 mı yoksa 4.1 i denemeli miyim?
Açıkçası soğutucuma,termal macun ve anakartıma güveniyorum![]()
Bende de b350 tomahawk var. Ama override seçeneği yok. Auto yada manuel bir değer girilebiliyor.Öncelikle BIOS'a girip F7'ye basıp overclock menüsüne gir. Orada CPU Ratio ayarını 40 yap, alttan da CPU Core voltage override diyerek 1.35V ile denemeye başla.
Test etme programı olarak Cinebench R20 öneririm. Stress testlerini en son, tatmin olduğun frekansa ulaştıktan sonra stabil olduğundan emin olmak için uzun süre açık bırakırsın. İlk etapta 2-3 dakikalık Cinebench testi fazlasıyla yeterli olacaktır ve zaman kaybettirmeyecektir.
Aynı şey zaten. Override diyerek Auto'yu devreden çıkarıp manuel değer giriyorsun. Bios sürümlerine göre değişiklik olabiliyor.Bende de b350 tomahawk var. Ama override seçeneği yok. Auto yada manuel bir değer girilebiliyor.
BIOS güncel mi? Zaten manuel, override oluyor. Güncel BIOS'larda offset ayarı da olduğu için karışmaması açısından override olarak isimlendirilmiş.Bende de b350 tomahawk var. Ama override seçeneği yok. Auto yada manuel bir değer girilebiliyor.
Cinebench R20 testi yap, test başarıyla biter ve puan alırsan büyük ihtimalle stabil olmuştur. Overclock işlemini bitirdiğin zaman da 1-1,5 saatlik bir stres testi yaparsın, garantiye almış olursun.1-İşlemcinin stabil çalıştığını nasıl anlarız?
Yukarıda bir arkadaş 2600X ile 1.2V 4 GHz kullandığını belirtmiş, bu bağlamda 1.25, 1.3V ile başlayabilirsin. Stabil olmazsa klavyedeki + tuşuna bir tık basıp dene. Stabil olursa - tuşuyla bir tık düşürüp dene.2-4.0ghz ile 1.35 voltajla başlayıp kaçar kaçar artırmalıyım?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.