Ryzen 5 2600 Overclock Yapmak

Arkadaşlar en sağlıklısı bios üzerinden yapmanızdır.
Ben de hayatımda hiç overclock yapmamıştım, bir kaç video izledikten sonra yaptım i5 6600k 4.5 ile kullanıyorum sorun olmadan.
Programlarda bazı şeyleri otomatik alıyor yada her başlattığınızda sıfırlanıyor gibi sorunlar oluyor.

Bilgilerinize.

Arkadaşlar en sağlıklısı bios üzerinden yapmanızdır.
Ben de hayatımda hiç overclock yapmamıştım, bir kaç video izledikten sonra yaptım i5 6600k 4.5 ile kullanıyorum sorun olmadan.
Programlarda bazı şeyleri otomatik alıyor yada her başlattığınızda sıfırlanıyor gibi sorunlar oluyor.

Bilgilerinize.
Ben yapmayayım. Sistemim daha zaten yeni. 5 yıl sonra bakarız😄

Anakartım Asus TUF B450 Plus Gaming 1.425V ile 4.1GHz olur mu? Stok soğutucum var, kasam Falcon-X.
Bu voltaj değeri yüksek ısı yaratır, stok yetersiz kalabilir, yapmasına yaparsınız ama ısı bakımından sorun olabilir.

Benim örneğimde 1.240V ile 4.5GHz kullanmaktayım, tabi bu intel, ryzen kısmında farklı olabilir.

Bu değerlerde %100 yükte MAX 60 derece görmekteyim.

Anakartım Asus TUF B450 Plus Gaming 1.425V ile 4.1GHz olur mu? Stok soğutucum var, kasam Falcon-X.
1.425V günlük kullanım için ideal değil. Videoda gösterilen gibi 4.1 GHz için direk 1.425V seçmeyin, daha düşük voltaj değerlerinde bile 4.1 GHz ye sabitlemeniz mümkün. Deneme yanılma yoluyla halletmeniz lazım.

Voltaj çok fazla ve stok soğutucu üstesinden gelemez 4.1 GHZ de afallar. İyi bir hava soğutucu almak zorundasınız O.C yapmak için yada bütçe var ise sıvı soğutma.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı