Ryzen 5 2600 overclock

Takoz değilse dediğiniz nedir? Ek olarak aradaki farkı görmemizi sağlayacak öncesi ve sonrası test yapabileceğim bir şey var mı?

İşlemci silikon kalitesi kötü ise yüksek hıza çıkamaz, bu işlemcileri takoz olarak isimlendiriyoruz.

Cinebench R23 ile farkı test edebilirsiniz.

İlk mesajımda söylemiştim.
Evet 6/12 olarak gözüküyor ek olarak MSConfig'den bir ayar yapmadım. Arkada ek olarak sömürecek herhangi bir şey de açık değil yani en azından görev yöneticisinde gözükmüyor.

Ryzen 5 3600 işlemciyi 1.15V 4.2'de kullanıyordum o bile çok yordu beni updateledim 2600 artık biraz eskimiş olabilir
Yani hocam şu an alamıyorum maalesef ama sizde bu konuda haklısınız.

Son düzenleme:
O işlemcinin %100 olması pek normal gelmedi bana onun haricinde OC yapmak istiyorsan büyük ihtimallen her türlü 1.35v 4GHz değerlerinde sorun çıkarmaz, daha sonra voltaj düşüre düşüre devam edip son stabil değeri bulabilirsin. Eğer stok soğutucu varsa 1.3v 3.9GHz değerlerini ısınacağı için geçmeni tavsiye etmem. Ayrıca RAM'lerin çift kanal mı çalışıyor?

Evet 6/12 olarak gözüküyor ek olarak MSConfig'den bir ayar yapmadım. Arkada ek olarak sömürecek herhangi bir şey de açık değil yani en azından görev yöneticisinde gözükmüyor.

BIOS güncellemesi varsa yapın. BIOS'u da sıfırlamayı deneyin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı