Ryzen 5 2600 Overclock

• Konuyu başlatan srcn90
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 3.155
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Gümrük Muhafaza Memuru
R5 2600'üme OC yaptım. 1.3375 v ile 4150MHz'i gördüm. Ancak şu an 4GHz'da çalıştırıyorum, 1.3125V ile. Sizce daha üstünü denemeli miyim? Şöyle 4.2 falan yapsam tadından yenmez. Anakartım ASRock B450M-HDV r4.0. Anakarta güvenebilir miyim sakatlık çıkmasın? Güvenli voltaj üst sınırı 1.45 diyor AMD. 1.45IN altında kalarak ufak ufak voltaj ve frekans arttırımlarıyla denesem işlemciye veya anakarta veya diğer parçalara bir zarar verme ihtimalim var mıdır? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
4.00 GHz sonrasında stabilite problemleri vardı. Yeni BIOS güncellemeleriyle durum değişmiş olabilir. Tavsiyem 3.9 GHz sonrasına zorlamamanız. Stok soğutucu mu kullanıyorsunuz? Ayrıca anakartınız giriş seviye, fazla kurcalamayın.

Dostum haklıymışsın. 4ghz sonrası yok yemiyo, aslında işlemci görücek 4 üstünü 4.2 falan rahat çıkıyorum voltaj da aşırı istemiyo ama aida64 testinde hata veriyo. şuan 4ghz 1.3125v stabil, amd güvenli voltajı 1.45v, 4.2 rahat gelir gibime geliyo. dediğin gibi stabil çalışmıyo 4 üstü. bana hangi anakartı önerirsin b450 serisinde? msi asus gigabyt? en az 4.2 yapmak istiyorum, pubg de aşırı fark ediyo çünkü. bugün cooler master sıvı soğutucu taktım sıcaklık değerlerim çok iyi şuan. tek ihtiyacım olan stabil overclock u düzgün yapabileceğim anakart. yardımcı olursan sevinirim. bu karta güncelleme yapsam nasıl olur düzelir mi?

Benim 1600 bile 4-4.1 GHz gördü, uzun süre öyle kullandım. Biraz daha zorlamanı öneririm. İngilizcen ne durumda? Dinlediğini anlayabiliyorsan AHOC kanalının "explained" videoları yardımcı olur.

ingilizcem var dostum anlarım, bakıcam o videolara. senin anakartın ne?

Aynı işlemci bende de var da oyunlarda özellikle PUBG'de aldığınız sıcaklık değerleri nelerdir? OC öncesi ve sonrası sıcaklık değerlerini biliyorsanız ve paylaşabilirseniz sevinirim.

Aynı işlemci bende de var da oyunlarda özellikle PUBG'de aldığınız sıcaklık değerleri nelerdir? OC öncesi ve sonrası sıcaklık değerlerini biliyorsanız ve paylaşabilirseniz sevinirim.

şuan arkada klima çalışıyo 1buçuk saattir 28 derecede klima, az önce pubg lite oynadım 35 dereceyi geçmedi. steam pubg de bugün taktığım sıvı soğutma ile daha deneme şansım olmadı ama dün falan 4ghzda stock fan ile önemsiz derecelerde seyrediyodu hiç merak etme. şimdi dur senin için bi antrenman moduna gireyim bi 10 15dk geçsin yazayım tekrardan.

şuan arkada klima çalışıyo 1buçuk saattir 28 derecede klima, az önce pubg lite oynadım 35 dereceyi geçmedi. steam pubg de bugün taktığım sıvı soğutma ile daha deneme şansım olmadı ama dün falan 4ghzda stock fan ile önemsiz derecelerde seyrediyodu hiç merak etme. şimdi dur senin için bi antrenman moduna gireyim bi 10 15dk geçsin yazayım tekrardan.
Teşekkürler. Ben benim değerlerim m anormal diye sormak istedim. Ultra-yüksek ayarlar karışık oynarken 46 derece seyrini geçmiyor ne hikmetse.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı