Ryzen 5 2600 RTX 2060 düşük GPU kullanımı

ByEren19

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle belirteyim daha önce de aynı konuyu açtım pek ayrıntı vermemiştim. Şimdi daha ayrıntılı tekrardan konuyu açmaya karar verdim.

Ekran kartı modelim Galax RTX 2060 işlemcim Ryzen 5 2600 benim bildiğim darboğaz olmuyor. RAM 8 GB tek kanal üzerinden 3000MHz.

BIOS sürümüm güncel, ekran kartı driverı güncel, Windows güncel.

GTA 5'te 1080P çözünürlük full ayarlarda aynı bileşenlerle test videolarında FPS değerleri benim aldığım değerlere göre yüksek. (Videodaki değerler genellikle 90-110 benim aldığım 70-90 arası)

Videolarda GPU kullanımı %90'ın üzerinde iken benim GPU kullanımım genellikle %60 civarları, %80'e de çıkıyor ama 90'ın üstünü görmüyor. Ben de kartım da acaba bir sıkıntı var mı diye şüphe içerisindeyim. Monitör önerilen çözünürlük 1360x768p oyun ayarlarından 1080P yapıp oynuyorum değerler değişmiyor. Sıkıntı var mı sizce? Ekran kartını test etmem gerekiyorsa hangi programla ve nasıl test edebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSİ Afterburner programı ile test edebilirsiniz.Videolar bire bir aynı sonuç vermez sonuçta videolardaki depolama birimleri bile fps ye katkı sağlayabiliyor.O yüzden çok dert etmenize gerek yok.Bendede RTX 2060 ve Ryzen 5 2600 var ekran kartı kullanımını arttırmanız için MSAA değerlerini yükseltmeniz gerekiyor.Ne kadar çok güç o kadar çok performans..

GTA V’te benzer bir FPS düşüşü ben de yaşamıştım. Standart 85 civarı alırken 70’e düşmüştü birkaç gün sonra, GPU kullanımı da 80-90 aralığındaydı, 95 üzerine çıkmıyordu. Oyuna gelen güncellemelerin etkisi olabilir diye düşünüyorum.

FPS'yi arttırmak için bir adet kullandığınız RAM'in aynısından alıp Dual Channel olarak 16 GB RAM kullanmalısınız. Ayrıca bu sorun GTA V ile alakalı sanırım daha önce de gördüm bu konuyu. Sisteminizi zorlayacak başka bir oyunda deneyebilir misiniz? Witcher 3, Rainbow Six gibi gibi...

Öncelikle cevaplar için teşekkürler.
Rainbow Six Siege de denedim; Ultra ayarlarda FPS değerleri 80in üstündeydi, videolarda ki değerler ile benzer şekildeydi.
Ben de birkaç yerde gördüm; Dual Channel yapınca sorunu çözülen arkadaşlar olmuş. Ryzen Dual Channel ile daha iyi performans veriyor.
Büyük ihtimalle sisteme bir adet daha 8 GB RAM ekleyeceğim.
PUBG de FPS testi yaptı; Yüksekde 100 70 arasıydı ama arada drop yedim ve GPU kullanımı birden düşüyordu çok nadir oldu bu olay nvidia highlights kapattıktan sonra düzeldi o drop. GPU kullanımı yine en fazla %60 ı gördü. Bellek kullanımı 7000 in üzerindeydi normal mi bunlar?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı