Ryzen 5 2600 RX 570 Bilgisayar birden kapandı

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Graphic Designer
• Ryzen 5 2600 (OC ile 4.0 GHz)
• masterliquid ml240l
• MSI RX 570 Armor 4G
• Asus TUF B450 plus gaming
• Gskill Ripjaws 8x2 3000 MHz
• Cougar turret v2 rgb kasadaki psu 750W

Oyun oynuyordum bilgisayarda ve birden kapandı sistem. Anakartımın ışıkları yanmaya devam etti. Güç düğmesine birkaç kez bastım bilgisayar tepki vermedi. Arkadan tuşu kapadım, 10 saniye sonra açtım ve tekrardan güç tuşuna bastım bilgisayar açıldı. Prime95 ile low ve medium testleri yaptım 15 dk boyunca ama kapanmadı. OCCT ile de power testi, ve diğer testleri de yaptım temiz. Sebebi ne olabilir? Minidump dosyasını paylaşıyorum buraya.

Kanka LOL'de ise aynı sorun bende de var sorun driverdan kaynaklı onu söyleyeyim. Boşa uğraşma ve yeni güncellemeyi bekle.
Umarım patch'ten dolayıdır yani. Parça değiştirmek istemiyorum. Teşekkürler bu bilgi için. İçim biraz da olsa rahatladı.
Pass: 4 / 4 mü olması gerek?

Dosya Ekleri

• IMG_20200218_213113.jpg
    IMG_20200218_213113.jpg
    564,1 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Tüm yorumlara bakamadım ama işlemciden kaynaklı görünüyor. En azından sistemin verdiği tepkiye bakılırsa aşırı ısınmalarda işlemci zarar görmekek için sistemi kapatır 15 dk sonra açtığında bellik derecesi düşmüş tekrardan çalışmaya başlamış. Soğutucu macununu bi kontrol et ya da yenile. yeterli gelmiz ise yeni bir soğutma deneyebilirsin.

Oyunlarda 45-50 derecede çalışıyor. Sıvı soğutma var sistemde ve ısıları kontrol ettim. Sağolun. Renderda bile 60 - 65 derecelerde.
PSU Kaçlı güç yük altında yetersiz kalmış olabilir. Bu bir kere olduysa sistemin anlık bir hatası olabilir fakat kronikleşmiş bir durum aldıysa sisteminde bir sıkıntı muakkak vardır. Bu tarz şeyleri deneme yanılmayla bulabilirsin ama sistemi sitrese soktuğunda aynı şey tekrarlamamış anladığım kadarıyla bu durumda tek seferlik bir durumdu diye düşünüyorum. Tekrarlarsa iyi bi arayışa girmen gerekecek gibi. kolay gelsin.

Bugün sürücüyü güncelledim 26-02-2020'de çıkmış sürüme. Ancak sorun devam etti aynı yolda. Ben bu sorunu onların görmesini istiyorum. AMD forumlarına falan mı yazmam gerek ne yapmalıyım?

Sistemin de kısa devre olabilir yeni anakartların hepsi kısa devreye yüksek akıma karşı korumalı oluyor. Kısa devreye bağlı olarak bir ihtimal gücü kesiyor olabilir durumu anakart üreticine bir yaz istersen güç kesintisinin birçok nedeni olabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı