Ryzen 5 2600 + RX 580 düşük FPS

Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar bir sistem topladım fakat oyunlarda çok düşük değerler alıyorum. BF1, BF5, The Division gibi oyunlarda 80 FPS ve üzerine çıkamıyorum genelde 40 ila 60 arası fakat asla 60 sabit değil.

Ryzen 5 2600
Gigabyte AB350M - Gaming 3
8 GB DDR4 2400MHZ ( OC ile 2800 yapıldı )
500W FSP 85Plus güç kaynağı.
RX 580 4 GB Nitro+
240GB Adata SSD ( Okuma, Yazma işlemi sırasında disk kullanımı %100 oluyor kronik bir sorunmuş belkide bundandır )

Ekran kartını 2. El olarak satın aldım aldığım kişi hiçbir sorun olmadığını belirtti eve geldim ekran kartını taktım test ettim temel frekans hızının 1150MHz'de sabit olduğunu gördüm. Bunun üzerine MHz değerini arttırmaya çalıştım ve oyun kapandı biraz araştırma yaptık arkadaşım bu ekran kartına BIOS atılmış dedi orijinal BIOS'unu bulup biz kendimiz kurduk şu an 1411 temel MHz hızında en fazla 1435 MHz yapabiliyorum onun dışında oyun kapanıyor. İşlemci, ekran kartı, anakart gibi parçaların sıcaklık değerleri normal fakat ne yapmam gerekiyor ekran kartının 1 ay garantisi var şu an 1600TL ödenerek satın alınmış vatanbilgisayardan garantiye göndersem iade şeklinde para çeki alma gibi bir şansım olur mu.

Not: İnternet üzerinde araştırma yaparken bir kaç özel ayar uyguladım güç ayarları olsun Radeon uygulamasındaki değişiklikler olsun hiçbir fayda göstermedi.

CPU-Z ve GPU-Z

7BN1Q5.png

Yaptığım bir kaç test.

DOd57z.png

The Division 2: Ultra ayarlar

mXkNX1.png

The Division 2: Orta ayarlar

1pgZpA.png
The Division 2: Düşük ayarlar

00Bpr8.png

Düşük ayarlarda 70 80 FPS verdiğine aldanmayın koşarken yürürken anlık olarak seri birşekilde 60 oluyor 70 oluyor yer yer belki 40 50 gibi değerlere geri düşebiliyor. Bu gösterdiğim bir oyun üzerinden bir test fakat her oyunda aynı şekilde oluyor ne yapmam gerekiyor arkadaşlar. Hayırlı cumalar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bellek sınır seviyelerde geziyor. Sisteme kesinlikle bellek takviyesi yapmanız gerekiyor. Bu ani FPS düşme sorununu ortadan kaldıracaktır. SSD kronik sorun olduğuna eminsen ve garantisi varsa iade et ya da değişim yaptır.

Kartında sorun yok. Sorunun RAM. RAM yetmiyor kardeş. Farkettiysen GPU kullanımın %100 değil. Bende aynı sorundan muzdariptim ve 8GB RAM daha alarak çözebildim sorunu. Vsync'yi açıksa kapat. Düşük GPU kullanımı sorunumu çözmeme rağmen 60-70FPS'de donmalar yaşıyordum. RAM alınca PC havalandı resmen. Eğer bütçen varsa 3000MHZ RAM al 2x8 şekilde. Ryzenlerde MHZ çok fark ettiriyor çünkü. Bütçen o kadar yoksa şuanki RAM'inin aynısından al onu da 2800MHZ'ye OC yap.

Ryzen işlemcilerde yüksek frekans değerine sahip RAM'ler kullanman gerekiyor. En az 3000MHZ ve RAM'ini 16 GB yap. Single Channel, Dual Channelda çok fark var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı