Ryzen 5 2600 + RX 590 vs i5 9400F + GTX 1660 Ti

İ5 9400F GTX 1660ti ikilisini alırsanız bilindik oyunlarda daha iyi performans alırsınız LoL CS:GO gibi az önce RX 590 hakkında bir konu açılmış okudum oyunlarda gereksiz fps düşüşleri yaşadığını belirtmiş ve daha öncede biri konu açmış okumuştum ondada aynı sorun vardı ben olsam almazdım bu kartı.

Hocam Vatan’dan toplayın bence de ama KDV indirimini bekleyin tabii, ben de öyle aldım, KDV indiriminde alınca Sinerji, İncehesap, Teknobiyotik hepsinden daha ucuza geliyor.

Ben Ryzen 5 2600 ve 1660 Ti’lı sistem kurdum. RAM’ler de aynı hatta Gskill RipjawsV. Şu an için sistemi zorlayacak sadece Forza Horizon 4 kurdum, Ultra ayarlarda MSAA 8x açıkken bile 75fps üzeri aldım. (1080p - 75Hz) Tek çekirdek performansında i5’li seçenek ile daha yüksek FPS alırsınız ama en güncel oyunlar genelde çoklu çekirdek kullanacağından Ryzen öne çıkar. Bu arada KDV indirimi denk getirirseniz ben de Ryzen 5 3600 almanız taraftarıyım. Çok daha gelişmiş bir mimari, birkaç yıl sonra upgrade etmek isterseniz işlemciyi de değiştirsem mi diye düşünmenize gerek kalmaz.

Eğer RX590 kart seçecekseniz, Sapphire Nitro+ serisinin (Pulse değil) 590’ını almak daha mantıklı olabilir. O da ROG serisi gibi pek ısınmaz ama fiyat olarak da daha avantajlı olacaktır, o farkı başka bileşenlere harcayabilirsiniz.

İ5 9400F GTX 1660ti ikilisini alırsanız bilindik oyunlarda daha iyi performans alırsınız LoL CS:GO gibi az önce RX 590 hakkında bir konu açılmış okudum oyunlarda gereksiz fps düşüşleri yaşadığını belirtmiş ve daha öncede biri konu açmış okumuştum ondada aynı sorun vardı ben olsam almazdım bu kartı.
590 saçma bi kart zaten 580 den 5 6 fps fazla veriyir sadece genel olarak ta %8 falan daha iyi 1660 ti çok daha sorunsuz ve performanslı AMD ekran kartın da pişmanlıktır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı