Ryzen 5 2600 RX580 4 GB düşük FPS ve donma

Attığın video bir şeyi kanıtlamaz. Kullanılan ram destek listesinde olmadığı için fps düşmesi yaratabilir. O listeyi süs olsun diye koymuyorlar zaten...
Dostum harbi anlamak istemiyorsun ya da anlamıyorsun acık ve net öyle liste yok o ayrı bir şey olduğunu anlatıyorum. Üstüne bir de video atıyorum hala yanlış bilgi veriyorsun. Takip ediyorum konuyu çöz. Bu video değil hangi videoyu izlersen izle Ryzen işlemciler dual channel kullanmak daha mantıklı ve performans acısından daha iyi.

acık ve net öyle liste yok
Ne demek yok kardeşim süs olsun diye mi koyuyorlar onu oraya tartışma benimle bilmiyorsun. O listedeki ramler test edilip onaylanmış ramler sen o listedeki ramleri kullanmazsan ilerde sorun yaratabilir. Yaratmayadabilir ama herkesin ram alırken anakart bellek desteğindeki listeyi kontrol edip öyle alması sağlıklıdır. Ayrıca o listede tek kanal ramlerde mevcut neden test edilip onaylanmış öyleyse ? madem sıkıntı çıkaracaksa performans sıkıntısı çıkaracaksa neden o listedeler?

Son düzenleme:
Ne demek yok kardeşim süs olsun diye mi koyuyorlar onu oraya tartışma benimle bilmiyorsun. O listedeki ramler test edilip onaylanmış ramler sen o listedeki ramleri kullanmazsan ilerde sorun yaratabilir. Yaratmayadabilir ama herkesin ram alırken anakart bellek desteğindeki listeyi kontrol edip öyle alması sağlıklıdır. Ayrıca o listede tek kanal ramlerde mevcut neden test edilip onaylanmış öyleyse ? madem sıkıntı çıkaracaksa performans sıkıntısı çıkaracaksa neden o listedeler?
Ya bak yanlış bilgilendirmeden ceza yedin hala savunuyorsun. Tek kanal çalışmaz demiyorum performans kaybı yaşatıyor diyorum. Videosunu attım üstüne birde ceza yedin hala aynı şeyi yapıyorsun. O listede senin bildiğin gibi bir uyumluluk listesi değil, kullanıcının RAM'inde sıkıntı yok yanina bir RAM daha takarsa performansı artar.

Ya bak yanlış bilgilendirmeden ceza yedin hala savunuyorsun. Tek kanal çalışmaz demiyorum performans kaybı yaşatıyor diyorum. Videosunu attım üstüne birde ceza yedin hala aynı şeyi yapıyorsun. O listede senin bildiğin gibi bir uyumluluk listesi değil, kullanıcının RAM'inde sıkıntı yok yanina bir RAM daha takarsa performansı artar.
Tek kanal çalışmaz diye bir şey söylemedim ben zaten performans kaybı yaşatacağını nereden biliyorsun? youtubeda izlediğin videolardan? ben bizzat anakartın sitesindeki bilgiyi sana söylüyorsam neden yanlış bilgilendiren ben oluyorum?

Tek kanal çalışmaz diye bir şey söylemedim ben zaten performans kaybı yaşatacağını nereden biliyorsun? youtubeda izlediğin videolardan? ben bizzat anakartın sitesindeki bilgiyi sana söylüyorsam neden yanlış bilgilendiren ben oluyorum?
2 gün önce RAMi dual yaptım %40 performans artışı sağladım. Arkadaşın dediği gibi çift kanal Ryzen işlemcilerde performansı etkiliyor.

@SirWolf anlatamıyorum. Ceza yedi yanlış bilgilendirmeden daha aynı, @fxhus ve sen dostum okuduğunu anlamıyorsun. Adamlar orada performans testi yapmıyor anakartı denediklerini yazıyorlar. Orada denedikleri anakart ile uyumlu diger RAM'ler anlamına gelmiyor. Benim RAM'lerim de anakart listesinde yok ama sıkıntısiz çalışıyor. Insanların kafasını bulandırma yanlış bilginle, konuyu açan arkadaş aynı model 8 RAM'den alıp takarsa drop yeme olayı gider ve FPS'de artış olur. Uyumsuz RAM zaten performans kaybini salla bilgisayar BOOT etmez.

Son düzenleme:
Yanlış Bilgilendirme
@SirWolf anlatamıyorum. Ceza yedi yanlış bilgilendirmeden daha aynı, @fxhus ve sen dostum okuduğunu anlamıyorsun. Adamlar orada performans testi yapmıyor anakartı denediklerini yazıyorlar. Orada denedikleri anakart ile uyumlu diger RAM'ler anlamına gelmiyor. Benim RAM'lerim de anakart listesinde yok ama sıkıntısiz çalışıyor. Insanların kafasını bulandırma yanlış bilginle, konuyu açan arkadaş aynı model 8 RAM'den alıp takarsa drop yeme olayı gider ve FPS'de artış olur. Uyumsuz RAM zaten performans kaybini salla bilgisayar Boot etmez.
Bilgisayar Boot etmez mi güldürme ne alakası var. Frekansları birbiriyle tutmayan RAM ve işlemci performans kaybına neden olur zaman zaman donmalar meydana gelir. Kolay yoldan kaçıyorsun arkadaşa 8 GB RAM ekle FPS artar diyorsun ama listede var mı yok mu hiç umrunda değil peki bana söyler misin neden o zaman o listeyi hazırlıyorlar insanlar RAM seçerken bunları alırlarsa sorun çıkmaz diye. Şimdi sen kalkmışsın ezbere konuşuyorsun listeyi boşveriyorsun anakart üreticilerinden daha mı iyi biliyorsun?

Son düzenleyen: Moderatör:
Frekansları birbiriyle tutmayan ram ve işlemci
Sana şu cümleden sonra bir şey yazmamaya karar verdim. Iki cevap ötesinde adam ek RAM attığı için %40 performans atışı olduğunu yazmış. Dual channel olayını AMD'nin kendisi açıklamış sen anakartın uyumluluk listesi diye girdin, işlemci ile RAM'in frekansının birbirine uyumamasi gibi saçma bir sebeple çıktın. Uyumsuz RAM 1 BOOT etmez siyah ekranda kalir. 2 bir birleri ile uyumsuz olan RAM bak işlemci demiyorum saçmalamayi bırak diye, uyumsuz olan RAM'ler çakışma yapar zaten onda da bilgisayar mavi ekran verir. Ben sana açıklamasını yapıyorum sen ilkokul çocuğunun yaptığı açıklamayı yapıyorsun. RAM arızalıdır Memtest86 ile bir test et desen anlarım ama saldırmaktan ve saldırırken saçma sebepler sunmaktan başka bir şey yapmıyorsun.
Ryzen 5 2600
RX580 4 GB
480 GB James Donkey SSD
ASUS B450M-K anakart
Corsair 3000 MHz 8 GB RAM
Windows 10 Home 64 Bit

Bu sistemimde son zamanlarda donmalar kasmalar yaşıyorum. Oyuna girdiğimde ilk aldığıma nazaran 50 FPS civarı düşüş görüyorum yine yüksek ama bu kadar fark olması düşündürüyor. Açılışta siyah ekran da uzun süre kalıp sonra şifre istiyor ilk açıldığında çok geç yükleniyor donanıma zarar verecek herhangi bir şey yapmadım. Sıcaklık değerleri normal ve PC'yi 4.5 ay önce aldım oyunlarda ise arada sırada FPS düşmesi yiyorum. Format ile düzeliceğini düşünüyorum ama başka bir çözüm önerisi olan var mı?
Dostum bu konuya da son yazışım. 2x8 RAM yaparsan FPS konusunda rahatlarsın. Ryzen işlemciler dual channel calisir ayriyeten kullandığın SSD'de pek iç acıcı değil. Bu iki sebebten sorunları yaşama ihtimalin yüksek. Ekstra BIOS güncellemesi yapın ve açılış için Fast Boot etkin mi bir bakın.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı