Ryzen 5 2600 Sıcaklık Sorunu

TankerNejla

Hectopat
Ryzen 5 2600 işlemcim çok ısınıyor. OCCT'nin Power testinde 64 saniyede 95 dereceyi gördü (95 derece gibi yüksek bir dereceye 2 dakika gibi kısa bir sürede çıktı.) ve ben de testi sonlandırdım. İşlemciyi 3.7GHz'de stok soğutucuyla (Wraith Stealth) kullanıyorum. İşlemci voltajını kendi elimle 1.075'e ayarladım. Yük altında voltaj 1.075-1.09 değerleri arasında oluyor.
Rainbow Six Siege'de 76 derece, Grand Theft Auto V'ta 72 derece, Counter Strike: Global offensive'de ise yine 72 dereceleri görüyorum.
Macunun kurumadığına ve stok soğutucunun düzgün oturduğuna eminim.
Anakart: MSI B450M PRO M.2-V2
PSU: MWE 500
CPU: Ryzen 5 2600
Kasa: Cooler Master MB520 Red (3 adet önde kontrol edilemeyen ve 1 adet arkada kontrol edilebilen fan var.)
Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Hocam aynı işlemciyi ben de kullanıyorum stok fan ile oyunlarda ısınıyor normal ama OCCT Power tesine soktuğun için işlemciyi tamamen kullanıyor ve zorluyor. Oyunlarda 80 Derece'nin üstüne çıkmadığı sürece sorun yok. Ya da kasaya giren havayı kontrol et belki fanlar yetersiz dönüyordur ve kasa içindeki hava sirkülasyonu doğru değilse bunlar olabilir sen fanları ve hava giriş çıkışını kontrol et. Ya da güç kalbon eğer 10amper ise olabilir eğer öyleyse acilen 16amper bir güç kaynağı kablosu almanı tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı