Sistemi yeni topladım, bilgisayar ilk fişe takıldığı anda power tuşuna basınca sorunsuz olarak boot oluyor ve açılıyor. Ama bir kere kapattıktan sonra tekrar açmayı denediğimde anakartın (Asus Tuf B450 Plus Gaming) logosu ekrana geliyor ve PC donuyor. BIOS tuşlarına basınca BIOS'a da ulaşamıyorum. Ancak restart tuşuna basarsam ya da fişi söküp takarsam power tuşuyla sorunsuz olarak açılıyor. (RAM'ler OC'siz orijinal profilindeyken de aynı sorun var.) Denemediğim şey kalmadı tüm kabloları söküp yeniden taktım, boot seçeneklerinden fast bootu kapattım ve HDD'den kaynaklı olabilir diye başka bir HDD denedim ama hiçbir şekilde çözemiyorum. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu ya da nasıl düzeleceği hakkında fikri olan var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Öneriler için teşekkür ederim. Hepsini denemiştim ama hiç ihtimal vermediğim BIOS versiyonu yüzünden sıkıntı yaşıyormuşum. ASUS TUF B450 anakartla hemen hemen herkes aynı sorunu yaşamış. BIOS Update ile çözüldü.
RAM'i başka bir yuvaya takıp dener misiniz boot sorunlarına RAM'lerde neden olabiliyor. İlk açılışta sadece bazı yuvalar aktif olabiliyor bazı anakartlarda.
Öneriler için teşekkür ederim. Hepsini denemiştim ama hiç ihtimal vermediğim BIOS versiyonu yüzünden sıkıntı yaşıyormuşum. ASUS TUF B450 anakartla hemen hemen herkes aynı sorunu yaşamış. BIOS Update ile çözüldü.