Ryzen 5 2600X sistem donuyor

Eki Görüntüle 411270

Güç kaynağı bu hocam ryzen sistemlerin ilk çıktığı zamanlarda almıştım. İşlemci soğutucuyu takarken ciddi bir baskı uygulamam gerekiyor uyumsuz olma ihtimali var mıdır? Eski kullandığım R5 1400 ve soğutucusu kolay takılıyordu. Anakart B350 bu arada
Ryzen 2000 serisi işlemcilerin soğutucusunu biraz baskı uygulayarak takmak gerekiyor bu normal.Baskı uygulamayınca soğutucu üzerindeki civatalar arka plaka civata yuvalarına yetişmiyor zaten.
Soğutucunun uyumsuz olma gibi bir durumu yok.
Bios ayarlarına biraz aşina iseniz ;
*Precision boost overdrive disabled seçin
*Core performance boost disabled seçin
*XFR extended frequency range disabled seçin
*Cpu Core voltage Manuel olarak 1.2V seçin
Save and reboot seçip bilgisayarı başlatın.
Bilgisayar ne yaparken donuyor ise o işlemleri tekrarlayın.
Bilgisayar yine aynı şekilde donarsa;
Tekrar bios a girin
*CPU ratio kısmına 30 seçin
Tekrar save and reboot edip bilgisayarı başlatıp donup fonmadığını kontrol edin.
Burada amacımız PSU dan olabildiğince az güç çekmek. Eğer bu adımlardan sonra donma durumu olmuyorsa kesin olarak anlarızki PSU yeterli gücü sağlayamıyor.

Ryzen 2000 serisi işlemcilerin soğutucusunu biraz baskı uygulayarak takmak gerekiyor bu normal.Baskı uygulamayınca soğutucu üzerindeki civatalar arka plaka civata yuvalarına yetişmiyor zaten.
Tekrar bios a girin
Tekrar save and reboot edip bilgisayarı başlatıp donup fonmadığını kontrol edin.
Burada amacımız PSU dan olabildiğince az güç çekmek. Eğer bu adımlardan sonra donma durumu olmuyorsa kesin olarak anlarızki PSU yeterli gücü sağlayamıyor.
Evet dediğiniz gibi vidalar yetişmiyor zorlamamız gerekiyor. Bios ayarlarına pek aşina değilim, precision boost overdrive seçeneğini kapattım, voltajı 1.2V yaptım, core performance boost seçeneği kapalı dokunulmuyor. XFR seçeneğini bulamadım. Anakart msi B350

Evet dediğiniz gibi vidalar yetişmiyor zorlamamız gerekiyor. Bios ayarlarına pek aşina değilim, precision boost overdrive seçeneğini kapattım, voltajı 1.2V yaptım, core performance boost seçeneği kapalı dokunulmuyor. XFR seçeneğini bulamadım. Anakart msi B350
Donma durumu devam ediyormu?

Bahsettiğim iki seçeneği yaptıktan sonra biosu kaydedip kapattım, msi logosu geldikten sonra sinyal kesildi daha da görüntü gelmedi. Bios pilini çıkarıp biosu sıfırladım varsayılan şekilde kullanıyorum.
Discord kullanıyor musunuz konuyu sürekli meşgul etmemek için oradan bana yardımcı olur musunuz?
Tekrar bios a girin
@@wario1453
@Recep Baltaş
kapanma sorunununu Core performance boost ve game boost özelliğini kapatarak çözdüm işlemci stress altında 61 den yukarı çıkmıyor. Core performance boost açık game boost kapalı iken yine 90 oluyor ama kapanmıyor, Core performance boost ve game boost açık iken 92 derece oluyor ve kapanıyor. Sorun tam olarak ne anlamadım şimdi?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı