Ryzen 5 2600 sistem donma ve görüntü gitme sorunu

xFrieza

Hectopat
Sorunum tam olarak başlıkta belirttiğim gibi arkadaşlar. Sistemimi Vatan Bilgisayar'dan 5 ay önce satın aldım. Denediğim çözüm yollarını size aktarayım:
-Bütün parçalarımı servise gönderdim RAM arızalı denildi ve yenisiyle değişimi yapıldı, sonrasında sorunum yine devam etti.
-Yazılımsal bir sorun olabilir diye format atmayı denedim ancak sorunum yine devam ediyor.
Sistem Özelliklerim:
  • CPU: AMD Ryzen 5 2600 3.9GHz.
  • GPU: ASUS ROG STRİX RX580 OC 8 GB GDDR5 256Bit.
  • RAM: KİNGSTON 8 GB (1X8GB) HyperX Predator BLACK DDR4 3000MHz.
  • Mainboard: ASUS TUF B450-PLUS GAMİNG AMD B450 DDR4 3200MHz Socket AM4 ATX Mainboard.
  • HDD: WD Blue 3,5" 1TB 64MB SATA III 6Gb/s 7200 RPM
  • SSD: WD 500GB Blue SATA 3.0 (560 MB Reading / 530 MB Write) 3D-NAND SSD Disk
  • Case: Rampage X-HORSE Tempered Glass 600W 80 Plus Bronze 4*Rainbow Fan 1*USB 3.0 1*USB 2.0 Gaming Case
Lütfen bilgisi olan varsa yardım edebilir mi?

Sorunum tam olarak başlıkta belirttiğim gibi arkadaşlar. Sistemimi Vatan Bilgisayar'dan 5 ay önce satın aldım. Denediğim çözüm yollarını size aktarayım:
-Bütün parçalarımı servise gönderdim RAM arızalı denildi ve yenisiyle değişimi yapıldı, sonrasında sorunum yine devam etti.
-Yazılımsal bir sorun olabilir diye format atmayı denedim ancak sorunum yine devam ediyor.
Sistem Özelliklerim:
  • CPU: AMD Ryzen 5 2600 3.9GHz.
  • GPU: ASUS ROG STRİX RX580 OC 8 GB GDDR5 256Bit.
  • RAM: KİNGSTON 8 GB (1X8GB) HyperX Predator BLACK DDR4 3000MHz.
  • Mainboard: ASUS TUF B450-PLUS GAMİNG AMD B450 DDR4 3200MHz Socket AM4 ATX Mainboard.
  • HDD: WD Blue 3,5" 1TB 64MB SATA III 6Gb/s 7200 RPM
  • SSD: WD 500GB Blue SATA 3.0 (560 MB Reading / 530 MB Write) 3D-NAND SSD Disk
  • Case: Rampage X-HORSE Tempered Glass 600W 80 Plus Bronze 4*Rainbow Fan 1*USB 3.0 1*USB 2.0 Gaming Case
Lütfen bilgisi olan varsa yardım edebilir mi?
Sorunu işlemci ya da anakartta arayın götürün 2 ürünü teste soksunlar.

Ne gibi işlem yaparken ekran donuyor yada görüntü gidiyor biraz detaylı anlatırsanız daha kolay yardımcı oluruz
Bilgisayarım herhangi bir işlem yaparken, kafası estiğinde 1-2 saniyeliğine donuyor ve sinyal yok diyor, klavye ve mouse'un ışıkları sönüyor kasam çalışmaya devam ediyor ve sistemi resetlemeden hiçbir işlem yapamıyorum.

Bilgisayarım herhangi bir işlem yaparken, kafası estiğinde 1-2 saniyeliğine donuyor ve sinyal yok diyor, klavye ve mouse'un ışıkları sönüyor kasam çalışmaya devam ediyor ve sistemi resetlemeden hiçbir işlem yapamıyorum.
Aynı sorun benim ki dostum sonra baya artıyor 5 dk da bir yapıyor ben yolladim anakart, işlemci ve RAM ama şüphe ettiğim ya en büyük donanım anakart sonraki işlemci.

PC başındayken video çekerek Vatan'a götürün ve sistemin sizden değil donanımlardan kaynakladığını belirtirseniz değiştirmek zorunda kalacaklardır, zira Tüketici Hakem Heyetine başvuruda bulunun, benim garantisi yokken bile başvuru yaptığımda güzel bir iletişim kurup bana yenisini göndermişlerdi.

Hocam servise gidip geldi sorunsuz dediler. Acaba servisin hata yapma şansı var mı? Neden birdaha göndermem gerekiyor gerçekten çok değişik bir durum.
Servis şöyle yapıyor. Mesela prime95 testi benim makinam 4 saat 38 dk boyunca prime95 testinde tik demedi. Video açtım görüntü gitti. 1 saat aida64 stress testi yaptım taş gibi oyunda pat donma reset atmadan gelmiyor. Occt super NFS oynarken gidiyor deli oldum. Onlarda bu şekilde test ediyor sabaha kadar bıraksınlar sorun yok sorun yapan şeyi iyi analiz edip orda açacaksın görecekler.

PC başındayken video çekerek Vatan'a götürün ve sistemin sizden değil donanımlardan kaynakladığını belirtirseniz değiştirmek zorunda kalacaklardır, zira Tüketici Hakem Heyetine başvuruda bulunun, benim garantisi yokken bile başvuru yaptığımda güzel bir iletişim kurup bana yenisini göndermişlerdi.
Bu sorun olduktan sonra mı video çekmeye başlayayım yoksa video hazırda mı olsun? Sorunun ne zaman olacağı belli olmuyor bazen 1 gün boyunca olmuyor sonraki gün oluyor gibi gibi...

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı