Ryzen 5 2600 sistem görüntü gitme ve güç kesme problemi

enes.ensa

Centipat
Vatan Bilgisayar'dan dün aldığım AMD 2600-SAPPHIRE RX590 NITRO+ SE-GIGABYTE B450M S2H-GSKILL 8GB-KINGSTON 480GB sistemin sıkıntısıyla ilgili sizlerden de fikir almak istedim. Bilgisayarı teslim aldım Windows'u ve driverları kurdum. Önce internette haberlere bakarken ekrandan görüntü gitti ardından klavye mousenin de gücü kesildi.
Ardından restart atıp oyuna girer girmez aynı işlemler gerçekleşti. Bu işlemler gerçekleşirken kasa çalışmaya devam ediyor diğer parçaların gücü kesiliyor. Bilgisayarı güç tuşundan kapattım ve ciddi zarar vermemek adına tekrar açmadım. Olayın videosunu kısmen kaydedebildim. Konu hakkında bilgi sahibi arkadaşların yorumunu dinlemek istiyorum, sizlerden de yardım rica ediyorum @Recep Baltaş @Ali Güngör. Bilgisayarı akşam iş çıkışı tekrar Vatan Bilgisayar'a götüreceğim o zamana kadar ne kadar bilgi toplarsam benim içim o kadar verimli olur.

Sorunun videosu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Vatan Bilgisayar'dan dün aldığım AMD 2600-SAPPHIRE RX590 NITRO+ SE-GIGABYTE B450M S2H-GSKILL 8GB-KINGSTON 480GB sistemin sıkıntısıyla ilgili sizlerden de fikir almak istedim. Bilgisayarı teslim aldım Windows'u ve driverları kurdum. Önce internette haberlere bakarken ekrandan görüntü gitti ardından klavye mousenin de gücü kesildi.
Ardından restart atıp oyuna girer girmez aynı işlemler gerçekleşti. Bu işlemler gerçekleşirken kasa çalışmaya devam ediyor diğer parçaların gücü kesiliyor. Bilgisayarı güç tuşundan kapattım ve ciddi zarar vermemek adına tekrar açmadım. Olayın videosunu kısmen kaydedebildim. Konu hakkında bilgi sahibi arkadaşların yorumunu dinlemek istiyorum, sizlerden de yardım rica ediyorum @Recep Baltaş @Ali Güngör. Bilgisayarı akşam iş çıkışı tekrar Vatan Bilgisayar'a götüreceğim o zamana kadar ne kadar bilgi toplarsam benim içim o kadar verimli olur.

Sorunun videosu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Güç kaynağı marka model biliyor musunuz ?

Sorunun videosu:

PSU veyahut anakart sorunu olabilir.Götürün ilgilensinler.

AMD 2600-SAPPHIRE RX580 PULSE 8GB-GIGABYTE B450M-S2H-KINGSTON 480GB SSD-8GBRAM - Vatan Bilgisayar
Kuzenimde bu bilgisayardan almıştı sorununuz aynı.Oda Vatan'a geri gönderdi parçaların servise gitmesi gerekiyormuş.Onlar bayağı bir bakındılar ama sorun bulamadılar.Projesi olduğu 1 ay sonra servise göndermeyi düşünüyor.6 aylık bir süresi var zaten.Vatan bilgisayar ile konuştuk parçaları servise göndereceklerini ve sistemi 21 iş günü içerisinde teslim edebileceklerini söylediler siz de bence hiç uğraşmayın ve servise gönderin.

Sorunum çözüldü.Ekran kartı fabrika çıkışı sorunluymuş,servise gönderdim 15 gün içinde yeni kart gönderdiler.RX serisi bazı kartlarda bu sorun olabiliryormuş üreticiden bağımsız şekilde(MSI,Sapphire vs.)Bu sorunu yaşayan başka arkadaşlar varsa direk ürününü servise göndersin ve 0'ıyla değişim istesin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı