Ryzen 5 2600 sistem OBS kaydında FPS düşüşü

İşletim sistemi
Windows 10
Benim işlemci hızı şey ama normal 3.4 ben anakarttan 3.8 seçiyorum ama öyle değil mi ya da 4.1 nasıl yükseltebilirim bir de işlemci zarar verme riski yüksek mi?

İlk öncelikle işlemcin yeterli mi diye çekirdekler %80-100 civarı dolanıyor mu? Eğer öyleyse OC yapmak son çare ve düzgün yapıldığı takdirde hiçbir zararı olmayıp performans artışı olur.

İlk öncelikle işlemcin yeterli mi diye çekirdekler %80-100 civarı dolanıyor mu? Eğer öyleyse OC yapmak son çare ve düzgün yapıldığı takdirde hiçbir zararı olmayıp performans artışı olur.

Teşekkür ederim dostum o çekirdek olayına bakıp onu deneyeceğim seni bilgilendireceğim.
İşelmci seviyeleri normal kayıt ve oyunda ekran kartıda öyle herhalde overlock yapacağım.

Son düzenleme:
İşlemci %80'e dayanıyor mu?
hem oyun hemde kayıt anında bir ss aldım pek anlamıyorum ama sana atayım dedi
Bir de NVIDIA kendi kaydında aldım OBS'den stream labsden aldım hep aynı kayda alırken çok iyi ama kaydı izlerken kayıtta FPS takılmaları olmuş gibi

Dosya Ekleri

• msi.png
    msi.png
    3,6 MB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Hem oyun hem de kayıt anında bir SS aldım pek anlamıyorum ama sana atayım dedi.
Bir de NVIDIA kendi kaydında aldım OBS'den stream labsden aldım hep aynı kayda alırken çok iyi ama kaydı izlerken kayıtta FPS takılmaları olmuş gibi.

Şimdi sadece tek çekirdek gözüktüğü için tam emin olamıyorum ancak GPU kullanımı %89'a düştüğü için darboğaz anlaşılıyor OC bu sorunu çözebilir diye düşünüyorum.
@Sir Benjamin

Bu bir OBS sıkıntısı olabilir diye düşünüyorum, sistemde donanımsal bir durum olsa bu oyuna da FPS drop vs olarak yansırdı. OBS'te hangi ayarlar ile kayıt alıyorsunuz? FPS değerleri nasıl?

Daha önce ekran kartım 1660 Ventus'du onda böyle bir sorun yoktu RTX 2060 aldım onu taktıkdan sonra böyle bir sorun oldu fakat kayıt alırken oynıdığım oyunda herhangi bir FPS düşmesi olmuyor kayıt alırken oyunu akıcı şekilde oynuyorum. @Sir Benjamin

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    106,3 KB · Görüntüleme: 35
  • 2.png
    2.png
    92,1 KB · Görüntüleme: 37
  • 3.png
    3.png
    101,9 KB · Görüntüleme: 38
@Oğuzhan Akgül

RTX 2060'ın DirectX sürümü 12 Ultimate, işleyici ise 11 gösteriyor. Onu 12'ye alabilir misiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı