Çözüldü Ryzen 5 2600 sistem Steam kurarken bilgisayar donup kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bilgisayarımın SATA SSD'sini çıkarıp yerine yeni aldığım M.2 SSD'yi kullanmaya başladım. Eski SSD'de Windows'u crack ile kullanıyordum yenisinde hiçbir şey yapmama rağmen kendilğinden lisanslı görünüyor(galiba crack ankarta işlemiş). Steam kurmaya çalışırken sonuna kadar geliyorum masaüstüne kısayolu oluşuyor, bitti bölümüne gelince yanıt vermiyor diyor, bilgisayar donuyor, alt+F4 bile çalışmıyor. Güç düğmesinden kapatıp açınca düzelmiyor yine donup kalıyor, güç kaynağından sigortayı kapatıp açınca düzeliyor ve Steam'e girmeye çalıştığımda aynı sorunlar oluşuyor.

Formlarda bunun nedeninin crack yüzünden bazı yerlerde ekran kartından bazı yerlerde ise antivürüs programı (ESET) yüzünden olabilceğini söylemişler. Bilgisayarımdam ESET internet secrutaryi kaldırdım, BIOS'u resetledim ama olmadı. Sadece Steam'de başıma geliyor.

Bilgisayar özelliklerim:
Anakart: ASUS Prime B450M-K.
İşlemci: Ryzen 5 2600.
Ekran kartı: ASUS STRIX RX570 OC.
RAM: Corsair Vengeance 3000MHz CL16.
SSD: WD Black sn750 500GB NVMe.

Dosya Ekleri

• donduğu yer.png
    donduğu yer.png
    26,4 KB · Görüntüleme: 66
Çözüm
CrystalDiskMark yapabilir misiniz?

Sıfırdan Windows kurabilirsiniz. Anakarta KMS lisansı işleyemez.
zaten eski ssd mi çıkardım onu başka bir bilgisayara taktım , yerine yeni aldığım m2 ssd yi taktım anlıyacağınız windowsu sıfırdan kurdum ama yinede lisans hala duruyordu.Bu arada CrystalDiskMark ı neden istiyorsunuz bilmiyorum ama yinede paylaşıyım.

Birde bu olayın nedenini bilmiyorum .Eski crackten dolayımı yoksa başka sebeplerden dolayımı steam'i kuramıyorum bilmiyorum.
Bu konuda da anakartına işleyen başka arkadaş var. Buradaki uygulamaları yapmama rağmen lisans kalkmadı , ben re-loader ile yapmıştım ama onunda nasıl kaldırılacağıyla ilgili bir konu bulamadım
Lisansı bilgisayarımdan silmeye çalıştım silinmedi.Format atıp win 10 home kurdum cracten dolayı dijital lisans hala duruyordu cmd den lisansı sildim , lisans gitti steam kurabildim.Tekrar format atıp win 10 pro kurunca yine dijital lisans geldi cmd den lisansı silmeye çalıştım baştaki gibi silinmedi ancak steam kurmada bi problem çıkmadı.

zaten eski ssd mi çıkardım onu başka bir bilgisayara taktım , yerine yeni aldığım m2 ssd yi taktım anlıyacağınız windowsu sıfırdan kurdum ama yinede lisans hala duruyordu.Bu arada CrystalDiskMark ı neden istiyorsunuz bilmiyorum ama yinede paylaşıyım.

Birde bu olayın nedenini bilmiyorum .Eski crackten dolayımı yoksa başka sebeplerden dolayımı steam'i kuramıyorum bilmiyorum.
Bu konuda da anakartına işleyen başka arkadaş var. Buradaki uygulamaları yapmama rağmen lisans kalkmadı , ben re-loader ile yapmıştım ama onunda nasıl kaldırılacağıyla ilgili bir konu bulamadım
Lisansı bilgisayarımdan silmeye çalıştım silinmedi.Format atıp win 10 home kurdum cracten dolayı dijital lisans hala duruyordu cmd den lisansı sildim , lisans gitti steam kurabildim.Tekrar format atıp win 10 pro kurunca yine dijital lisans geldi cmd den lisansı silmeye çalıştım baştaki gibi silinmedi ancak steam kurmada bi problem çıkmadı.

Dosya Ekleri

• crytaldiskmark.png
    crytaldiskmark.png
    416,4 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı