Ryzen 5 2600 Sistemi Satıp Daha Düşük Performanslı Sistem Almak

Minpachie

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba,
Bundan 2 ay önce indirimde bir sistem toplamıştım. Sistem özellikleri;
  • Ryzen 5 2600
  • MSI B450 PRO-M2
  • GSKILL RipjawS 3000MHz (2x8) RAM
  • ASUS DUAL GTX 1070 OC EDITION
  • WD BLUE 1TB HARDDISK
  • ADATA SU650 128GB SSD
  • Xigmatek EN40124 GLARE KASA
Öncelikle kasanın verdiği performanstan bir bakıma memnun, bir bakıma memnun değilim. Oynadığım oyunları çok rahat çalıştıran, çok hızlı bir sisteme sahibim. Fakat benim oynadığım oyunlar için bu sistemin biraz yüksek kaçtığını düşünüyorum.
CSGO, PUBG ve LoL haricinde oynadığım oyunlar çok sık değil. Özellikle bu sistemle CSGO oynamak benim için işkence haline geliyor. Aklımda oluşan bir fikir var. Bu da bu kasayı satıp, yerine Intel bir sistem toplamak. Aklımdaki işlemci de i5 8400. Bazı şeylerden kısarak toplayabileceğimi düşünüyorum. Sizce bu 2 aylık sistemi ne kadara satabilirim? Belirttiğim oyunlar için en uygun sistem parçaları neler olabilir? Bu sistemi değiştirmek mantıksız olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence düşüncen mantıklı hocam bende de G4560+1050ti sistem var oynadığın oyunları çok rahat çalıştırır max seviyede bence.

İşlemci için maksimum 900 diyorum çünkü sıfırı 1100-1200 arasında. Almak isteyen 200 daha fazla verir kendim alırım der yoksa diğer türlü. Anakart içinse sıfırları şu an 500 lira bandında. Onu da 100 lira eksik fiyata verirseniz olur gibi geliyor.

Maksadım fiyat öldürmek değil mantıken bana böyle geliyor.

Ayrıca bu iki malzemeyi satıp anakart ve Intel işlemci alıp diğer donanımları satıp zarar da etmemiş olursunuz bence.

İşlemci için maksimum 900 diyorum çünkü sıfırı 1100-1200 arasında. Almak isteyen 200 daha fazla verir kendim alırım der yoksa diğer türlü. Anakart içinse sıfırları şu an 500 lira bandında. Onu da 100 lira eksik fiyata verirseniz olur gibi geliyor.

Maksadım fiyat öldürmek değil mantıken bana böyle geliyor.

Ayrıca bu iki malzemeyi satıp anakart ve Intel işlemci alıp diğer donanımları satıp zarar da etmemiş olursunuz bence.
Benim de öyle bir düşüncem var fakat işlemciyi gidip de 900 liraya da hayatta satmam. Sıfır fiyatının biraz altına satarım. Almak isteyen sıfırını alabilir. Sonuçta işlemcinin üstünde zıplamadım.
Onun dışında i5 8400 ve uygun anakartla takas etmeyi düşünüyorum fakat bana çok masraflı olur gibi geliyor. Uygun bir anakartla bu işlemciyi takas etsem ne kadar fiyat çıkar benden tahmini olarak?

Benim de öyle bir düşüncem var fakat işlemciyi gidip de 900 liraya da hayatta satmam. Sıfır fiyatının biraz altına satarım. Almak isteyen sıfırını alabilir. Sonuçta işlemcinin üstünde zıplamadım.
Onun dışında i5 8400 ve uygun anakartla takas etmeyi düşünüyorum fakat bana çok masraflı olur gibi geliyor. Uygun bir anakartla bu işlemciyi takas etsem ne kadar fiyat çıkar benden tahmini olarak?
OEM'de işler öyle olmuyor işte hocam. Hele AMD pinleri intel gibi olmadığından birisi zedelense çöp olabiliyor.

Hocam yani sen diyorsun ki benim sistem oynadığım oyunları sıkıntısız çalıştırıyo, oyunlar için fazla güçlü hatta. Ben bunu satayım, üstüne biraz daha para koyayım daha düşük performanslı bir sistem satın alayım. Doğru mu anladım?

OEM'de işler öyle olmuyor işte hocam. Hele AMD pinleri intel gibi olmadığından birisi zedelense çöp olabiliyor.
Dediğinizi tam olarak anlayamadım. Çok fazla bilgim yok kusura bakmayın.
Hocam yani sen diyorsun ki benim sistem oynadığım oyunları sıkıntısız çalıştırıyo, oyunlar için fazla güçlü hatta. Ben bunu satayım, üstüne biraz daha para koyayım daha düşük performanslı bir sistem satın alayım. Doğru mu anladım?
Bu sistemi doğrudan satarsam üstüne para koymam çok mantıksız olur. Intel işlemci almak istersem üzerine biraz daha para koymam gerekicek sanırım.

Oynadığınız oyunlar günden güne yok olup gidecekler, sisteminiz de gayet güzel özene bezene seçilmiş bir sistem. Bugün bu sistemi zararla satıp yerine daha düşük bir sistem almaya çalışıp belki elinizde bir miktarda bütçe kalsın diye uğraşacaksınız ama evdeki hesap çarşıya uymayıp daha büyük zarara sebep olabilir. İleriye dönük bir sistem toplamışsınız bence acil paraya ihtiyacınız yoksa her türlü işinize yarar, yazık etmeyin.
Monitörünüz ile alakalı sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı