Ryzen 5 2600 ve 1060 değerleri normal mi?

Ram'in darboğaza sebep olabileceğini ilk sizden duyorum valla. CPU VE GPU kullanımnı ram doğdurudan etkiliyormu yani ?

RAM'in darboğaza sebep olabileceğini ilk sizden duyorum valla. CPU ve GPU kullanımnı RAM doğdurudan etkiliyor mu yani?

Darboğaz yapabilir. RAM yeterli gelmeyince diğer parçalara yük biner. Çoğu kullanıcının başına acele yapılmış sistemlerde mutlaka gelir. İnternette birçok yorum var bunun ile alakalı. İşlemci ve ekran karti çok iyi iken. Tek modül RAM kötü duruyor.

Benim önerim stok fan varsa hava soğutmali Thermaltake soğutma almanız ve en az 2400MHz çift modül RAM almanız. 3000 ile pek fark yok. 2-3 FPS.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3200MHz ve üzeri RAM alındığı vakit fark ettirir. Onun dışında 2400 ila 3000 arasında öyle devasa farklar yok. Elbette bazı oyunlarda görülebilir ama abartmamak lazım.

Son düzenleme:
Darboğaz yapabilir. RAM yeterli gelmeyince diğer parçalara yük biner. Çoğu kullanıcının başına acele yapılmış sistemlerde mutlaka gelir. İnternette birçok yorum var bunun ile alakalı. İşlemci ve ekran karti çok iyi iken. Tek modül RAM kötü duruyor.

Benim önerim stok fan varsa hava soğutmali Thermaltake soğutma almanız ve en az 2400MHz çift modül RAM almanız. 3000 ile pek fark yok. 2-3 FPS.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3200MHz ve üzeri RAM alındığı vakit fark ettirir. Onun dışında 2400 ila 3000 arasında öyle devasa farklar yok. Elbette bazı oyunlarda görülebilir ama abartmamak lazım.

RAM'in aynı modelinden alınca Dual Channel oluyor değil mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı