Ryzen 5 2600 ve GT 1030 sisteme 250 TL PSU önerisi

Bakın PSU sistemdeki en önemli şey olabilir alacağınız PSU gerçekten kaliteli olmalı yoksa sorun yaşarsınız. 250 TL biraz düşük bir bütçe, bütçeyi 300-350 yapsan iyi olur. 600W bir PSU'm var ve gayet yeterli. Sistemin yükseltme durumun olmasa bile yüksek Watt'a bir PSU almanı öneriyorum.

Öncelikle hepinize teşekkür ederim,düzenleyerek konu içeriğine de ekran kartını ekledim.Aslında 3 PSU arasında kaldım.Aerocool VX Plus 400W modeli,Cooler Master Elite V3 400W modeli ve TX Powermax 400W modeli,ileride ekran kartı upgrade etmeyeceğim.Bana yetsin ve sıkıntı açmasın yeter.

Öncelikler herkese merhabalar forumda yeniyim. Ufak çaplı bir sistemim var fakat şu an üzerindeki PSU ünitesi markasız ve 250W hayli sesli çalışan bir PSU.
Sistem bilgilerim şöyle:

MSI B450M-A PRO Max.
AMD Ryzen 5 2600.
G.Skill 2x8GB DDR4 3000MHz RAM.
Kingston M.2 SATA 120GB SSD.
Seagate 7200 RPM HDD.
Ekran Kartı:Nvidia GeForce GT 1030

Yanlış hesaplamadıysam bu sistem 240W güç tüketiyor yaklaşık. Fakat üzerindeki PSU markasız ve kalitesiz olduğundan hayli sesli çalışıyor. Dün Valorant adlı oyunu düşük ayarlarda oynadığımda ortalama 200 FPS ile oynadım, oyundan çıktığım anda bilgisayar kendini yeniden başlattı. Bu durumda PSU'dan kuşkulandım. Bilgisayarı Python'da kod yazmak ve Football Manager 2020, Valorant gibi oyunlar için kullanacağım.

Bütçem en fazla 250 TL, sizce kaç Watt PSU almalıyım ve hangi markayı tercih etmeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Öncelikle hepinize teşekkür ederim,düzenleyerek konu içeriğine de ekran kartını ekledim.Aslında 3 PSU arasında kaldım.Aerocool VX Plus 400W modeli,Cooler Master Elite V3 400W modeli ve TX Powermax 400W modeli,ileride ekran kartı upgrade etmeyeceğim.Bana yetsin ve sıkıntı açmasın yeter.
Cooler Master veya Aerocool tercih edin.

Cooler Master Elite V3 400W modeline Aerocool Vx Plus 400W'tan daha kötü diyorlar sizce hangisi tercih edilmeli?

Hocam açıklamada yazmıyor ama başlıkta yazıyor, teşekkürler.
bir karışıklık olmuş orda 😅

Konuya gelirsek bence almışken parayı kıyıp bir kere alıp kaliteli bir şey tercih edin. 400-450w bir psu aldığınızda ileride bir ekran kartı yükseltmesi düşündüğünüz zaman psu yine önünüze engel olarak çıkar.

Size FSP HV PRO 550W önerebilirim.

Bütçenize uygun olarak ise yukarıda bir arkadaşın da belirtmiş olduğu Aerocool 400W VX PLUS öneririm.

Bende apu aldığım zaman öyle düşünüyordum güç kaynağı iyi ve güçlü bir şey aldığınız zaman ömürlük olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı