Ryzen 5 2600 ve GTX 1050 Ti sistem nasıl?

Bütçe
4.600 TL

ErenH7

Hectopat
Merhabalar, yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum. Parçaları buldum araştırdım fakat birbirine uyar mı, doğru çalışır mı emin olamadım. Ayriyeten Valorant ve CS:GO oynuyorum. Bu sistemle nasıl FPS değerleri görürüm? Yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum. (Sistemde bir eksik varsa veya bir tavsiyeniz lütfen yazın.)

İşlemci: Ryzen 5 2600 3.4GHz AM4 soket 19MB önbellek 65W 14nm işlemci
Anakart: B450M-A PRO Max AMD B450 3200MHz DDR4 mATX anakart B450M-A-Pro-Max
Ekran kartı: ASUS STRIX-GTX1050 TI-4G 4 GB 128Bit DDR5 ekran kartı
RAM: HyperX Fury 8 GB DDR4 3200 MHz CL16 Hx432c16fb3/8 HX432C16FB3/8
Hard disk: 1TB 3.5"7200RPM SATA3 64MB Barracuda dahili harddisk ST1000DM010
SSD: Toshiba OCZ TR200 240 GB 2.5" SATA3 SSD 555/540 (THN-TR20Z2400U8) 210166696
Kasa: Gametech GT-003 4x120mm fanlı tempered pencereli oyuncu bilgisayar kasası.

Uymaya uyar ancak 1050Ti ekran kartına para vermeyin lütfen. Onun abisi olarak RX570 ve üzerine bakabilirsiniz. Aradaki fiyat farkıyla da RAM'i çift kanal yaparsınız. Ryzen işlemciler için çift kanal RAM çok önemlidir.
Mekanik diski tamamen çıkartıp, SSD'nin kapasitesini artırmanızı öneririm.
KAsanızda hava sirkülasyonu sıkıntılı olabilir. Önü camsız modellere de bakın.

Valorant, cs:go oynayacağım demişsin, eski kartım 1050 ti ile 144hz monitörde bu oyunları rahat rahat 144 fps'nin üstünde oynuyordum. Ayrıca g-sync açık halde; GTAV karışık ayarlarda 90 fps civarı, kingdom come deliverance 56-70 fps arası, Normal pubg 60-75 arası, R6 78-86 fps arası oynuyordum(60hz e göre bariz daha akıcı).

Sadece memnun etmeyen call of duty mw warzone vardı onda çözünürlüğü biraz düşürüp yine 60fps üstünde oynuyordum. Pubg lite 144 fps üstündeydi yine. Bu arada instant replay hep açık.

1050 ti şu an sıfır fiyatı biraz yüksek bence ama temiz ikinci el uygun fiyata alınır, insanların tepki koyduğu kadarda kötü değil, kaç yıllık alt seviye bir kart, harcadığı enerji çok az, güç kablosu bile takmıyorsun, ısınmaz, hata vermez, üzmez, ses çıkarmaz mis gibi. Warzone çok oynuyor olmasam değiştirmezdim. Zaten ne zaman artık 144hz monitör alayım dedim o zaman hengame başladı.

Şöyle diyim 5700 xt aldım, daha ilk temiz kurulumdan hemen sonra 1 mavi ekran 1 ekran kararma yaşadım. Sonra R6'de bir maç attım sorunsuzdu. Ertesi günde bazı oyunlarda falan deneme yaptım sorun yaşamadım fakat ısılar yüksek şimdi daha iyi soğutma planlıyorum, iki adet 8 pin güç kablosu takılı, ilk defa bir güç kaynağının kabloları doldu. Daha iyi bir psu da mı alsam? diye aklıma takılmıyor değil. Yani demem o ki warzone ve 144hz monitör olmasa ben low - medium oynamaktan şikayetçi değildim, kafam rahattı, 1050ti da 2 yılda yaşamadığım sorunu 1 günde yaşamış oldum. rx570 çok önerilmiş, kullanmadım fakat güncel oyunlarda 1050ti'ın çok üzerinde performans gösterir mi? ona bakmak lazım. Çünkü rx570 de eski bir kart.

Edit: Ekran kartı 1660 falan olsa yukarıdaki arkadaşın söylediği gibi daha mantıklı olur. Ama gamegaraj'ı bilmiyorum nasıl bir yer.

Son olarak 5700xt 2070'ten daha güçlü olması benim gözümde daha iyi bir kart yapmıyor. Bütçem olsa düşünmezdim 2070 alırdım. Hatta 2060 superi de alırdım ama 5700xt piyasaya göre çok uygundu. Zamanla göreceğim pişman olacak mıyım... :)

Bol şans.

Farketmeden videoyu düşük kalite render'lamışım fakat 1050ti valorant;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Sadece Valorant Cs ve Arada Lol oynadığım için Valorant'ta 140 FPS üstü alsam yeter bana. Fakat hala tam aklıma yatmadı çoğu şey üstte yazdığım sistem üstünden neler değiştirilmeli ve ya eklenmeli bütçeyi çok aşmadan son bir defa yazabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı