Ryzen 5 2600 ve GTX 1060 Windows Update Sonrası FPS Düşüşü

NateOnline

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba Windows sürümüm 1709'du, 1803'e güncelledim fakat sistemde bir hayli yavaşlama ve FPS düşmeleri oluşmaya başladı. PUBG'de Ultra ayarlarda +100 FPS alırken ekran kartı kullanımı %95 civarlarında, şu an 60-70 FPS alıyorum ve yer yer 50 FPS'lere düşmekte ve full ayarlarda olmasına rağmen ekran kartı kullanımı %60'lara kadar düşmekte. %95'lere asla çıkmıyor eskisi gibi. Sorun neden kaynaklı sizce? Buraya da bir resim bırakıyorum görmeniz için.

Not: Fortnite ve LoL oynarken güncelleme yapmadan önceki FPS değerlerini görüyorum bir değişiklik yok.

Sistem;
  • Ryzen 2600
  • GTX 1060 6 GB ASUS ROG STRIX
  • B450M-K ASUS
  • 8GB 3000 MHz RAM
fps.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla bende var diye mi bilmiyorum ama bu aralar GTX 1060 larda hep bir sorun var. Herkes bu ve benzeri sorunlar yaşıyor. Bende kartı garantiye gönderdim cevap bekliyorum.

Rainbow Six Siege oynuyorsanız birde onda dener misiniz?
Rainbow oyunun sahip değilim hocam, Fortnite oyununda ekran kartı kullanımın çok ideal 98 99 civarlarında ultra ayarlarda ve 120 fps üstü veriyor. Ama PUBG'de bu kullanımı göremiyorum ve çok anlık ekran kartı kullanımı düşüp tekrar çıkıyor..

Rainbow oyunun sahip değilim hocam, Fortnite oyununda ekran kartı kullanımın çok ideal 98 99 civarlarında ultra ayarlarda ve 120 fps üstü veriyor. Ama PUBG'de bu kullanımı göremiyorum ve çok anlık ekran kartı kullanımı düşüp tekrar çıkıyor..
Bahsettiğinize benzer sorunları aynı oyunda bende yaşadım ve bir çok multiplayer oyunda sorun kartımda çıktı başka kartla denedim sorun olmadı. Sizin belki oyun ayarlarınız ile ilgili olabilir. Çünkü şuan orta ayarlarda imzam da bulunan sistem ile sadece farklı olarak ekran kartı 1050ti (tek fanlı-gariban versiyon) 85-120 arası fps değerleri ile sıfır drop ve kasma ile çok rahat oynuyorum(Ekran ölçeği 95).

Son düzenleme:
Bahsettiğinize benzer sorunları aynı oyunda bende yaşadım ve bir çok multiplayer oyunda sorun kartımda çıktı başka kartla denedim sorun olmadı. Sizin belki oyun ayarlarınız ile ilgili olabilir. Çünkü şuan orta ayarlarda imzam da bulunan sistem ile sadece farklı olarak ekran kartı 1050ti (tek fanlı-gariban versiyon) 85-120 arası fps değerleri ile sıfır drop ve kasma ile çok rahat oynuyorum(Ekran ölçeği 95).

Açıkçası ekran kartında bir problem olduğunu düşünmüyorum çünkü diğer oyunlarda aynı değerleri görebiliyorum belki udpate sonrası ayarlarımdan kaynaklı bir sorun olmuş olabilir, inceleyip gözlemleyip bilgi vereceğim..

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı